Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΗ κυβέρνηση απαγορεύει στους αλλοδαπούς φοιτητές να φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους

Η κυβέρνηση απαγορεύει στους αλλοδαπούς φοιτητές να φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους

Η μόνη εξαίρεση αφορά τους φοιτητές που εγγράφονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που προσδιορίζονται ως «ερευνητικά προγράμματα».

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές από το εξωτερικό που σπουδάζουν σε βρετανικά πανεπιστήμια δεν θα μπορούν πλέον να φέρνουν μαζί τους συντρόφους και τέκνα, ανακοίνωσε η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.

Η μόνη εξαίρεση αφορά τους φοιτητές που εγγράφονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που προσδιορίζονται ως «ερευνητικά προγράμματα».

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης την απαγόρευση μετατροπής της φοιτητικής σε εργασιακή βίζα πριν από την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, ώστε «να αποτραπεί η κατάχρηση του συστήματος», είπε η κα Μπράβερμαν.

Οι μεταβολές στη νομοθεσία θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2024, ώστε να έχουν οι μελλοντικοί φοιτητές χρόνο να προετοιμαστούν.

Οι αλλαγές που εξαγγέλθηκαν υπάγονται στις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα.

Το 2022 εκδόθηκαν 486.000 φοιτητικές βίζες, σημαντικά αυξημένες από τις 269.000 του 2019.

Οι βίζες για εξαρτώμενα μέλη οικογένειας των ξένων φοιτητών ανήλθαν σε 136.000 το ίδιο διάστημα, επίσης σημαντικά αυξημένες από τις 16.000 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019.

Ο αριθμός των βίζων που εκδίδονται για τα συγγενικά πρόσωπα των αλλοδαπών φοιτητών έχει αυξηθεί δραματικά, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι περισσότερες αφορούν ανθρώπους από την Ινδία και τη Νιγηρία.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις ήρθαν λίγο πριν από την παρουσίαση των νεότερων στοιχείων για την καθαρή μετανάστευση προς το Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη, όταν και αναμένεται να ανακοινωθεί αριθμός ρεκόρ εισερχομένων μεταναστών.

Το 2019 η καθαρή μετανάστευση ανερχόταν σε 226.000 ανθρώπους, με τη Συντηρητική κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα μειώσει τον αριθμό αυτό, όπως πιέζει κυρίως η πιο δεξιά πτέρυγα του κόμματος να γίνει.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης