Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΠώς μητέρα έσωσε τα τρία παιδιά της και επιβίωσαν από την κόλαση...

Πώς μητέρα έσωσε τα τρία παιδιά της και επιβίωσαν από την κόλαση του Εγκέλαδου

Όταν ένιωσε τις πρώτες δονήσεις του σεισμού που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, η “Ουμ Κανάαν ξύπνησε τα τρία παιδιά της και τα μετέφερε σε μια μικρή ντουλάπα στο δωμάτιο της, όπου όλοι βρήκαν καταφύγιο, μαζί με μια συλλογή από οικογενειακές φωτογραφίες και έγγραφα.

Ο σεισμός ισοπέδωσε την πολυκατοικία τους στην παραθαλάσσια πόλη Jableh της Συρίας, σκοτώνοντας σχεδόν όλους τους γείτονες τους.

Η μητέρα και τα τρία παιδιά της, βρισκόταν στον τέταρτο όροφο, επέζησαν σώζοντας μόνο την πολύτιμη τσάντα με τις αναμνήσεις τους.

Η μητέρα και η κόρη της Kanaan ήταν κρυμμένες σε ένα χώρο στη ντουλάπα πλάτους όχι μεγαλύτερο από ένα μέτρο, ενώ η μεγαλύτερη κόρη και ο τρίτος γιος της βρίσκονταν σε μια γωνία ανάμεσα στη ντουλάπα και το κρεβάτι της, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια για να προστατευτούν όταν το κτίριο κατέρρεε.

Συγκλονισμένη μετά τις πρώτες στιγμές προσπάθησε να μετακινηθεί αλλά δεν μπορούσε. Η ίδια πιστεύει πλέον ότι η «θεϊκή δύναμη» την έκανε να αφήσει άδειο αυτόν τον μικρό χώρο μέσα στην ντουλάπα της. Ο σύζυγός της, ο οποίος εργάζεται ως αξιωματικός του στρατού, ευτυχώς δεν βρισκόταν στο σπίτι όταν έγινε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Παγιδευμένη κάτω από τα ερείπια, η μητέρα και τα παιδιά της ζήτησαν βοήθεια από τους διασώστες, οι οποίοι μπόρεσαν και αφαίρεσαν τα συντρίμμια από πάνω τους.

Η περιγραφή της διάσωσης τους είναι παραστατική και συγκλονιστική. «Προσπαθούσαν να τραβήξουν τη στέγη του σπιτιού που ήταν πάνω από την ντουλάπα, και δόξα τω Θεώ, έβγαλαν τα παιδιά , και έβγαλαν εμένα και το κοριτσάκι μου », είπε με δάκρυα στα μάτια, προσθέτοντας ότι κρατούσε πάντα την τσάντα και την έβγαλε μαζί της.

Από το σπίτι τους έμειναν μόνο μπάζα και όλα τα έπιπλα και τα υπάρχοντα τους καταστράφηκαν, έτσι κατευθύνθηκαν στο σπίτι συγγενών τους με ένα σακουλάκι από αναμνήσεις, τα τελευταία τους υπάρχοντα.

ΠηγήERT.GR

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης