Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠροχειρότητες Υπ. Παιδείας - Φωνάζουν οι μαθητές για το φιάσκο των Τετραμήνων

Προχειρότητες Υπ. Παιδείας – Φωνάζουν οι μαθητές για το φιάσκο των Τετραμήνων

Tα θέματα διέρρευσαν από το πρωί στη Λάρνακα, με μήνυμα που έστειλε καθηγήτρια προς μαθητές.

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε πέραν των Οκτώ χιλιάδων μαθητών της 3ης Λυκείου, των οικογενειών τους και τους εκπαιδευτικούς ανά το παγκύπριο μετά το φιάσκο λόγω διαρροης του γραπτού στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Τραγική ειρωνία; Το θέμα της έκθεσης ήταν η… παιδεία!

Σύμφωνα με τους μαθητές το σημερινό συμβάν εκτός από τραγικό δείχνει την προχειρότητα με την οποία το υπουργείο Παιδείας ενήργησε αναφορικά με τον θεσμό των τετραμήνων, ενώ καλέστηκαν να παρακαθήσουν εκ νέου σε εξετάσεις με νέο γραπτό που τους δόθηκε στις 11:30.

Το πλέον τραγικό, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς κύκλους, είναι η προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος από το αρμόδιο υπουργείο και τον ίδιο τον Πρόδρομο Προδρόμου έφερε περαιτέρω αντιδράσεις. Εκπαιδευτικοί κύκλοι κάνουν λόγο για την «πλέον τρανή απόδειξη, ότι ο υπουργός Παιδείας στη προσπάθεια και το πείσμα του να εφαρμοστεί ο θεσμός παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών Οργανώσεων, της ΟΕΛΜΕΚ και της ΠΣΕΜ, κατάφερε να αποτύχει», ενώ τονίζουν ότι κρίνεται και το αδιαυλητο της εξέτασης, αφού αντί να ακολουθηθεί η μέθοδος των παγκυπρίων όπου καθηγητές μεταφέρονται σε ξενοδοχείο και χωρίς επικοινωνία με άλλους ετοιμάζουν τα γραπτά, αυτή τη φορά το γραπτό ήταν έτοιμο δύο εβδομάδες προηγουμένως και τα θέματα ήταν εύκολο να διαρρεύσουν.

Τα γεγονότα

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λοΐζος Κωνσταντίνου είπε στο ΚΥΠΕ ότι τα θέματα διέρρευσαν από το πρωί στη Λάρνακα, με μήνυμα που έστειλε καθηγήτρια προς μαθητές. Επιβεβαιώθηκε ότι τα θέματα που διέρρευσαν ήταν ίδια με το γραπτό που δόθηκε στους μαθητές και το Υπουργείο διέκοψε τη διαδικασία της εξέτασης, αποσύροντας το γραπτό.

Limassol Today - Image 5 7
Το μήνυμα που εστάλει σε μαθήτρια από καθηγήτρια

Άρχισε έρευνα το Υπουργείο Παιδείας μετά τη κατακραυγή

Έχει ήδη αρχίσει έρευνα το Υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο διαρροής των θεμάτων του γραπτού των Νεών Ελληνικών στις εξετάσεις τετραμήνων για την Γ’ Λυκείου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε άρον – άρον το αρμόδιο υπουργείο. Πηγές εντός του υπουργείου προσπαθώντας να υποβαθμίσουν την κατάσταση που επικρατεί, ανέφεραν ότι η ευθύνη ανήκει στην εκπαιδευτικό η οποία δεν αποκλείεται να έρθει αντιμέτωπη με κατηγορία που αφορά ποινικό αδίκημα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε η διάδοση ηλεκτρονικού μηνύματος μεταξύ μαθητών και μαθητριών, με νύξεις και γενικόλογες αναφορές στο εξεταστικό δοκίμιο Νέων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου κι έτσι αποφασίστηκε προς αποφυγήν οποιασδήποτε σύγχυσης, η εξέταση να διεξαχθεί με τη χρήση του υφιστάμενου αναπληρωματικού εξεταστικού δοκιμίου. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση, αλλά η εξέταση θα διεξαχθεί κανονικά, σημειώνεται.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης