Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ: Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ: Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά

Παγκύπριες: Αρχή με Νέα Ελληνικά και 5.200 υποψηφίους

Όλα σχεδόν τα Λύκεια σήμερα θα είναι εξεταστικά κέντρα καθώς έχουν επιστρατευτεί για να εξυπηρετήσουν τους 5.200 υποψηφίους που παρακάθονται στην εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, στο πλαίσιο των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης που ανοίγουν την αυλαία. 

Τα Νέα Ελληνικά είναι το μόνο υποχρεωτικό μάθημα, στο οποίο παρακάθονται όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, οι οποίοι διεκδικούν μέσω της εξεταστικής διαδικασίας, θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι θα λειτουργήσουν και πέντε συνολικά ειδικά εξεταστικά κέντρα (ένα σε κάθε επαρχία), τα οποία θα εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τους υποψήφιους που κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα νοσούν με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Χανδριώτη, τόσο τα ειδικά, όσο και τα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν με δικά τους, συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία είναι έτοιμα εδώ και αρκετές μέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τυπωμένο το δελτίο συμμετοχής τους στις εξετάσεις μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους (όποιο από τα δύο έγγραφα χρησιμοποίησαν κατά την υποβολή της αίτησής τους για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης). Επίσης, είναι απαραίτητο όπως οι υποψήφιοι προσέλθουν στα εξεταστικά τους κέντρα περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης καθώς 15 λεπτά πριν θα εισέλθουν στις αίθουσες. 

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης