Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΣύλληψη 48χρονου για υπόθεση άφιξης 25 ατόμων με σκάφος στην Κύπρο

Σύλληψη 48χρονου για υπόθεση άφιξης 25 ατόμων με σκάφος στην Κύπρο

Ένας άνδρας ηλικίας 48 ετών συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης άφιξης στην Κύπρο 25 ατόμων, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, σε σκάφος που ήταν σε κακή κατάσταση και κατά τη ρυμούλκησή του βυθίστηκε. Οι επιβαίνοντες στο σκάφος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, εντοπίστηκε σε απόσταση 13.5 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος μήκους επτά περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 25 άτυποι μετανάστες, 24 άνδρες και ένας ασυνόδευτος ανήλικος.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος «παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Αστυνομική Άκατο στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα».

«Στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και το σκάφος ήταν σε κακή κατάσταση και αργότερα βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση», προστίθεται.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν «προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός άντρα ηλικίας 48 ετών, που φέρεται να ήταν ο οδηγός της βάρκας, ο οποίος συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης