Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΤραγωδία Τεμπών: Η Κύπρος πενθεί - Αποχαιρετούν φίλοι και συγγενείς τον Κυπριανό

Τραγωδία Τεμπών: Η Κύπρος πενθεί – Αποχαιρετούν φίλοι και συγγενείς τον Κυπριανό

Τα άσχημα νέα ταξίδεψαν σαν αστραπή σε όλο το νησί το βράδυ της Πέμπτης. Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, το χαμογελαστό αγόρι από το Αυγόρου, είναι ένα από τα νέα παιδιά που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδια στα Τέμπη.

Limassol Today - Image 1 11

Η σορός του ταυτοποιήθηκε και με το άκουσμα της είδησης, συγγενείς και φίλοι μα και ολόκληρη η Κύπρος βυθίστηκαν στο πένθος. Οι άνθρωποι που έζησαν τον Κύπρο από κοντά μιλούν για ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί, πράο και αρκετά ώριμο για την ηλικία του. Ο Κυπριανός βρισκόταν στη μυραία διαδρομή, επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη όπου θα συνέχιζε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Limassol Today - Image 1 9

Το Μουσικό σχολείο που φοιτούσε έγραψε σήμερα:

« Η μεγάλη οικογένεια του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου, αποχαιρετά απόψε με απέραντη θλίψη και συγκλονισμό, έναν αγαπημένο παλιό μαθητή, τον Κυπριανό Παπαϊωάννου, τον Κύπρο μας, που τόσο αδόκητα και άδικα έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο Κύπρος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συμμαθητές, τους καθηγητές και το προσωπικό του σχολείου μας, αλλά και του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα στο οποίο φοιτούσε το πρωί. Η αγάπη του για τη Βυζαντινή Μουσική τον οδήγησε στο Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου, με κύρια κατεύθυνση την Ψαλτική Τέχνη. Αποφοίτησε από το σχολείο μας το 2018 με ΑΡΙΣΤΑ και μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως καταδρομέας, συνέχισε με τις σπουδές του στο τμήμα Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ακόμα και μετά την αποφοίτησή του συνέχισε να προσφέρει στο σχολείο μας συμμετέχοντας με τους μαθητές μας σε τοπικές εκδηλώσεις»

Limassol Today - Image 1 10

Ο Κυπριανός ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του ιερέα Χριστόδουλου Παπαϊωάννου, που υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης