Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΞεκίνησε η εξόδιος του Αρχιεπισκόπου

Ξεκίνησε η εξόδιος του Αρχιεπισκόπου

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επικεφαλής ή εκπροσώπων αυτοκέφαλων εκκλησιών άρχισε πριν από λίγο η εξόδιος ακολουθία του εκδημήσαντα Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρβνάνα της οποίας προΐσταται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Εντός του ναού βρίσκονται επίσης μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, πολιτειακοί και κομματικοί αξιωματούχοι και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας εισήλθε στο καθεδρικό ναό μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους υποδέχθηκε η φιλαρμονική ορχήστρα της Αστυνομίας, ενώ στρατιωτικά αγήματα απέδιδαν τιμές. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στο εσωτερικού του ναού είναι περιορισμένη.

Μέλη της της Αστυνομίας βρίσκονται πέριξ του ναού, ενώ έξω από τον Ναό έχει στηθεί γιγαντοοθόνη για όσους δεν βρίσκονται εντός.

Η πρόσβαση στην περιοχή του ναού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής είναι ελεγχόμενη από μέλη της Αστυνομίας που επιθεωρούν τον χώρο.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνική Δημοκρατίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα έχει και η κ. Σακελλαροπούλου.

Επίσης μετά την εξόδιο ακολουθία τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα παραθέσουν γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης