Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣτις 6 - 9 Ιουνίου 2024 κλείδωσε το Συμβούλιο τις Ευρωεκλογές

Στις 6 – 9 Ιουνίου 2024 κλείδωσε το Συμβούλιο τις Ευρωεκλογές

Επίσημα στις 6 με 9 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών της επόμενης σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιβεβαίωσε με απόφασή του το Συμβούλιο της ΕΕ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι οι ημερομηνίες αυτές συνάδουν με τις πρόνοιες του εκλογικού νόμου της ΕΕ, που καθορίζει τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών κάθε πέντε χρόνια, μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής, συνήθως κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Οι ημερομηνίες κλείδωσαν μετά από συντονισμό με τα αρμόδια προπαρασκευαστικά όργανα του Συμβουλίου και τους πρέσβεις των κρατών μελών.

Τα κράτη μέλη είναι αυτά που θα κληθούν στη συνέχεια να καθορίσουν τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα πραγματοποιήσουν τις ευρωεκλογές σε εθνικό επίπεδο, κατά την περίοδο μεταξύ 6 με 9 Ιουνίου.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνδέονται κάθε χρόνο με την επιλογή της ή του Προέδρου της Κομισιόν και των Επιτρόπων των κρατών μελών καθώς επηρεάζουν τις ισορροπίες των πολιτικών ομάδων.

Αν και στις προηγούμενες εκλογές είχε υπάρξει προσπάθεια για εκλογή του επικεφαλής υποψήφιου της πολιτικής ομάδας με τα μεγαλύτερα ποσοστά στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής (που στις περασμένες εκλογές ήταν ο Μάνφρεντ Βέμπερ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), οι ηγέτες των κρατών μελών επέλεξαν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης