Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠρος δημιουργία Υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 

Προς δημιουργία Υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 

Στη δημιουργία Υφυπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων προσανατολίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2026 #cyprus

Στη δημιουργία Υφυπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων προσανατολίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, είπε πως στόχος είναι η Κυπριακή Προεδρία του 2026 να είναι πιο επιτυχημένη από αυτήν του 2012. Για τα σχήματα συνεργασίας που Κύπρος και Ελλάδα διατηρούν με κράτη της περιοχής ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις με εταίρους που συμμετέχουν στα σχήματα αυτά για εμβάθυνση αλλά και για ενίσχυσή τους, με συμμετοχή και άλλων κρατών της περιοχής.

Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο κ. Κόμπος είπε πως βρίσκονται σε ένα εξαιρετικό επίπεδο και πως υπάρχει συνεργασία σε ένα πλέγμα τομέων, όπως στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, ενώ επεσήμανε πως γίνονται πολύ συγκεκριμένες ενέργειες, σε συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά, για την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου (βίζας) μεταξύ των δυο χωρών. Ανέφερε ακόμη πως βρίσκεται υπό δρομολόγηση επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Σε σχέση με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Ισραήλ, στις 10-11 Μαϊου, ο κ. Κόμπος είπε πως θα συζητηθούν το Κυπριακό, καθώς και διμερή θέματα και η πρόοδος των σχέσεων των δυο χωρών, «έχοντας πάντα υπόψη και την παράμετρο των τριμερών και πώς μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί». Υπογράμμισε ακόμη πως η σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ είναι στρατηγική και πρέπει να εξελίσσεται και να εμβαθύνεται σε καθημερινή βάση.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης