Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΣύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αγνοούνται δύο Κύπριοι, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αγνοούνται δύο Κύπριοι, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην τραγωδία των Τεμπών, όπου 50 άνθρωποι ως τώρα σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό έχουν χάσει τη ζωή τους, στη πλειονότητα τους νέοι που επέστρεφαν από το Τριήμερο. Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Κύπρο, επιβεβαίωσε ότι δύο Κύπριοι αγνοούνται.

Φόβοι ότι θα αυξηθούν περισσότερο οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εκφράζουν οι εμπειρογνώμονες. Σε επικοινωνία του CNN Greece με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαρθακογιάννη, ανέφερε ότι περιμένει τον νεότερο επίσημο απολογισμό των νεκρών, ο οποίος θα είναι προς τα πάνω, πρόβλεψη την οποία έκανε και η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή.

Όπως είπε ο κ. Βαρθακογιάννης, «οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα».

Ερωτηθείς για τον αριθμό των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, είπε πως «Θα κάνουμε τις πράξεις τις αριθμητικές και θα το έχουμε σε λίγο».

Κρατείται ο σταθμάρχης – Στον εισαγγελέα ο φάκελος της Αστυνομίας

Την υπόθεση της τραγωδίας της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη έχει αναλάβει η Τροχαία της Λάρισας.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο προϊστάμενος των μηχανοδηγών Λάρισας και προϊστάμενος των υπαλλήλων των εκδοτηρίων.

Όλοι μιλούν για «ανθρώπινο λάθος», ενώ έχει ήδη προσαχθεί ο σταθμάρχης και οι αστυνομικοί έχουν μεταβιβάσει τις καταθέσεις στον εισαγγελέα περιμένοντας τη γνωμοδότησή του για το αν θα μετατρέψουν τη προαγωγή σε σύλληψη.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μεταβαίνει στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

σημειώνεται πως ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας στις 10:25 πμ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οποίους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία.
Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι προσπάθειες έρευνας των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που έχουν ανασηκωθεί, με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων.

Πηγήcnn.gr

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης