Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΦΑΚΟΣΔιαγωνισμός Πελλόμασκας στον χορό της Πέμπτης στο Κάστρο

Διαγωνισμός Πελλόμασκας στον χορό της Πέμπτης στο Κάστρο

Photo Credits and Copyrights © Yvonne Zachariou

Photo Credits and Copyrights © Yvonne Zachariou

O χορός του Κάστρου ο οποίος γίνεται την Πέμπτη πριν τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό, είναι ένα ιστορικό viral.

Είναι από τους αγαπημένους θεσμούς, όχι μόνο των Λεμεσιανών, αλλά και όλων των επισκεπτών, των φωτογράφων, των δημοσιογράφων, των τουριστών, των μέσων προβολής τουριστικής προσέλκυσης, και όχι τυχαία.

Ένας χορός ο οποίος εδώ και δεκαετίες, προσελκύει χιλιάδες κόσμου, για να αποτάξει κάθε σοβαροφάνεια και να εκφράσει τη Λεμεσιανή δημιουργηκότητα, τρέλα και ζωντάνια.

Στον χορό της Πέμπτης στο Κάστρο, παραδοσιακά θα συναντήσεις όσους κατασκεύασαν ή σκέφτηκαν κι έκαναν στολή, τις πιο ευφάνταστες και “πελλές” αμφιέσεις, με τον Δήμο και την Επιτροπή του να βραβεύουν τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Σαφώς και εκεί θα συναντήσεις και μικρούς και μεγάλους που πάνε και για το ξεφάντωμα αλλά και για το μουσικό πρόγραμμα, αξιοποιώντας τον δημόσιο χώρο, για λόγους που οι Λεμεσιανοί ξέρουν να κάνουν καλύτερα από όλους. Τη συναναστροφή και τη διασκέδαση.

10 υπέροχοι μουσικοί υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζορπά έντυσαν μουσικά την εκδήλωση. Τραγούδησαν ο Χοβίκ, ο Γιώργος Καλοπαίδης, ο Γιώργος Σταματάρης και η Έλενα Παπαπαναγιώτου. Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα συνεχίστηκε με μουσική και χορό από τον DJ Bereck.

Photo Credits and Copyrights © Yvonne Zachariou

Powered by vlasidis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης