Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΑπαράδεκτες συμπεριφορές λειτουργών υγείας σε άτομα τρίτης ηλικίας

Απαράδεκτες συμπεριφορές λειτουργών υγείας σε άτομα τρίτης ηλικίας

Καταδικάζει το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας "απαράδεκτες συμπεριφορές" μερίδας λειτουργών υγείας

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου καταδικάζει, με ανακοίνωση, με τον πιο έντονο τρόπο “τις απαξιωτικές και απαράδεκτες συμπεριφορές μερίδας λειτουργών υγείας στα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, που φέρνουν τους ασθενείς στα όρια της ψυχολογικής και σωματικής κατάρρευσης, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην παροχή ποιοτικής φροντίδας”. 

Όπως αναφέρεται, ο ΟΚΥπΥ και όλες οι οργανώσεις των επαγγελματιών υγείας “πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουν το πρόβλημα” και να λάβουν μέτρα ώστε οι λίγοι που έχουν τέτοιες συμπεριφορές να απομακρυνθούν δια παντός από τον χώρο της υγείας.

«Η συγκάλυψη και η ανοχή είναι συνενοχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται ότι το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας καλεί αυτούς που εργάζονται ευσυνείδητα προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, να απομονώσουν αυτούς που αμαυρώνουν και στιγματίζουν τον τομέα της υγείας.

Επιπλέον, προστίθεται ότι το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας θεωρεί ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τον/η νέο/α Υπουργό Υγείας θα πρέπει να αναλάβουν από κοινού δράση, να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του και να θέσουν ως ύψιστη προτεραιότητα τους την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ασθενών με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

Επίσης, θεωρεί ότι η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πρέπει να εγκύψει στο πρόβλημα διότι αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν λεκτική και σωματική κακοποίηση και κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, προστίθεται, καλεί τους ασθενείς και τους οικείους τους να μην φοβούνται να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά και να διεκδικούν μέχρι τέλους το δικαίωμα τους σε ποιοτική φροντίδα και επαγγελματική συμπεριφορά.

Τέλος, το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας ως θεσμοθετημένος οργανισμός μέσω του Φορέα Τρίτης Ηλικίας, βρίσκεται, όπως αναφέρει, στη διάθεση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανώσεων για την από κοινού αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης