Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑHEALTHY MEANS TASTY – ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΣΤΙΜΟ

HEALTHY MEANS TASTY – ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΣΤΙΜΟ

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο “Silver HeritAGE”

Στις 2-5 Ιουνίου 2022, το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου φιλοξένησε την 4η κινητικότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Silver HeritAGE, στη Λευκωσία. Το περιεχόμενο της συνάντησης είχε θέμα το «HEALTHY MEANS TASTY – ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΣΤΙΜΟ».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις χώρες εταίρους, 23 άτομα στο σύνολο, από Πολωνία, Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία και πιο συγκεκριμένα από τους πιο κάτω οργανισμούς:

  • Πολωνία – Stowarzyszenie Pozytywnych Zmian, Lomianki
  • Τουρκία- Magnesia Egitim ve Kultur Dernegi
  • Ιταλία- IISS “G. Salvemini” Fasano,
  • Ελλάδα – Second Chance of Kalamata
  • Κύπρος – Christos Stelios Ioannou Foundation
Limassol Today - Viber Image 2022 06 27 11 34 58 836

Την πρώτη μέρα, οι εκπαιδευόμενοι και το προσωπικό του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, καλωσόρισαν με μια όμορφη εκδήλωση, όλους τους συμμετέχοντες. Η χορωδία του Ιδρύματος, ντυμένοι με παραδοσιακή ενδυμασία, τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ παράλληλα προσφέρονταν παραδοσιακά εδέσματα. Στη συνέχεια, μετά από ξενάγηση που έγινε στους χώρους του Ιδρύματος, έλαβαν μέρος σε μάθημα μαγειρικής στο οποίο όλοι έφτιαξαν ελιόπιττες.

Limassol Today - Viber Image 2022 06 27 11 34 58 937

Στη συνέχεια, ο κάθε οργανισμός παρουσίασε τα ευρήματά του στο θέμα “Healthy means Tasty”. Παρουσιάσεις ανέλυσαν θέματα όπως δίαιτες στο παρελθόν και σήμερα, κανόνες υγιεινής διατροφής, εναλλακτικά συστατικά, εποχιακά φρούτα και λαχανικά και αναγνώριση καρυκευμάτων. Παράλληλα, έγινε αναφορά στην παχυσαρκία και τα ποσοστά παχυσαρκίας σε κάθε χώρα. Ακολούθησε παρουσίαση του Γαστρονομικού Ημερολογίου από τον εταίρο από την Πολωνία. Μετά από αυτές τις πληροφορίες, συζητήθηκε ο τρόπος διάδοσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Limassol Today - Viber Image 2022 06 27 11 34 58 893

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην παλιά Λευκωσία, με καθοδήγηση από ξεναγό του ΚΟΤ. Η ξενάγηση τελείωσε με βραδινό σε παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα της περιοχής.

Την επομένη, το πρόγραμμα ξεκίνησε με συνάντηση εργασίας στην οποία έγινε αναφορά στο Γαστρονομικό Ημερολόγιο και ακολούθησε συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό. Παρουσιάστηκε επίσης έρευνα αξιολόγησης του προγράμματος, οι αναλύσεις SWOT και έγινε συζήτηση σχετικά με τον τρόπο διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου. Ο συντονιστής έκανε τις απαραίτητες εξηγήσεις, υπενθύμισε στους εταίρους τη δουλειά που πρέπει ακόμη να γίνει και τα χρονοδιαγράμματα.

Limassol Today - Viber Image 2022 06 27 11 34 58 766

Επιπρόσθετα, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν λίγο από την ιστορία και την κουλτούρα της Κύπρου, οι συμμετέχοντες μετέβησαν σε κάποιες από τις περιοχές της ορεινής Κύπρου. Με τη συνδρομή επαγγελματία ξεναγού, η εκδρομή ξεκίνησε από τη Χοιροκοιτία όπου είδαν τους πρώτους οικισμούς της Κύπρου, στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά στη Βάβλα, έπειτα ξενάγηση στο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και τέλος στο χωριό Λεύκαρα.

Το έργο τελείωσε με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο και την απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής σε όλους. Δόθηκε ραντεβού τον Οκτώβριο στην Πολωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία κινητικότητα του προγράμματος.

Limassol Today - Viber Image 2022 06 27 11 34 58 720 1

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης