Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚαθηγητής: Ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο

Καθηγητής: Ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο

Λεμεσός: Καταθέσεις από παλιές μαθήτριες του κατηγορούμενου καθηγητή για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών

Οι έρευνες σχετικά με καταγγελίες μαθητριών που αφορούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από καθηγητή, συνεχίζονται, με το Δικαστήριο Λεμεσού να ενέκρινε ακόμη 8 μέρες κράτησης του 59χρονου.

Υπενθυμίζεται πως μετά από πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας, ο αριθμός των καταγγελιών ανέρχονταν την περασμένη εβδομάδα στις 13, με τις μαθήτριες να περιγράφουν διάφορα περιστατικά, τα οποία αφορούν κυρίως αγγίγματα.

Οι ανακριτές του Κλιμακίου Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζουν καθημερινά να λαμβάνουν καταθέσεις από μεγάλο αριθμό προσώπων προκειμένου να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση όχι μόνο με τις μαρτυρίες των 13 αλλά αναζητώντας στοιχεία και στο παρελθόν του 59χρονου.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, η υπόθεση φαίνεται να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και η διερεύνησή της πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, εξού και το γεγονός ότι οι ανακριτές ζήτησαν εκ νέου την κράτηση του υπόπτου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας ανάμεσα στα πρόσωπα που καλούνται να δώσουν καταθέσεις είναι και φοιτήτριες, οι οποίες πριν από μερικά χρόνια είχαν ως εκπαιδευτικό τον ύποπτο. Μάλιστα, οι έρευνες επεκτείνονται και εκτός της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να υπήρξαν και στο παρελθόν παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες ωστόσο να μην καταγγέλθηκαν.

Μέχρι τώρα στο μαρτυρικό υλικό περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός καταθέσεων, με τις περισσότερες από αυτές να είναι οπτικογραφημένες, καθώς πρόκειται για ανήλικα πρόσωπα. Την ίδια ώρα καταθέσεις καλούνται να δώσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη καταγγελία έγινε στις 11 Νοεμβρίου από μαθήτρια, η οποία αρχικά εμπιστεύτηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο τα όσα συνέβαιναν εντός της τάξης και την ώρα του μαθήματος. Στη συνέχεια ακολούθησαν νέες καταγγελίες από μαθήτριες του ίδιου τμήματος, καθώς και άλλων.

Να αναφερθεί πως, εάν αυτή η υπόθεση στοιχειοθετηθεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο.

ΠηγήLemesos Blog

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης