Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠεζοπορία με το σωματείο "ΙΡΙΣ" για πρόληψη και καταπολέμιση της βίας

Πεζοπορία με το σωματείο “ΙΡΙΣ” για πρόληψη και καταπολέμιση της βίας

Limassol Today - Screenshot 20220414 161649 Gmail

Το σωματείο «ΙΡΙΣ» θα πραγματοποιήσει πέντε πεζοπορίες, με τον πεζοπόρο Αλέξη Σοφοκλέους του “Βήμα Βήμα την Κύπρο”! Η  πρώτη πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και θα ακολουθήσουν στις πόλεις Λάρνακα, Αγία Νάπα, Πάφο και Λευκωσία, με θέμα:

«ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ»

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ:

• Παιδιών

• Γυναικών

•  ΑμεΑ

•  Ανδρών

Στις 29 Μαΐου ημέρα Κυριακή, 14km ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Αρχαιολογικός χώρος Αμαθούντας στις 09:00πμ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μαρίνα Λεμεσού στις 13:00μμ

*θα τηρηθούν όλα τα μέτρα σύμφωνα με τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο.

Το σωματείο «ΙΡΙΣ» Ενάντια στη Σεξουαλική Βία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό την ψυχολογική και νομική στήριξη σε άτομα που έχουν υποστεί ή υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας, σε συνεργασία με εθνικούς φορείς.

Το «ΙΡΙΣ» στηρίζει οποιαδήποτε άτομα ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού, θρησκείας, φυλής, νοητικής κατάστασης ή αναπηρίας.

Στόχος του Σωματείου είναι να προωθήσει πολιτικές και προτάσεις νόμων, για την πρόληψη και καταστολή εγκλημάτων βίας, την αντιμετώπιση και υποστήριξη των θυμάτων μέσω ορθών διαδικασιών, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας για θέματα βίας με ενημερωτικό υλικό, διεξαγωγή εκδηλώσεων, διαλέξεων και επίσης θα λειτουργεί συνεργιστικά με διάφορους φορείς.

Το Σωματείο θα λειτουργεί ως υποστηρικτικός παράγοντας συναφών Οργανισμών που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα όσον αφορά τα θέματα βίας, παιδικές στέγες και καταφύγια θυμάτων βίας, με απώτερο σκοπό την δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης