Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΣυζήτηση στη Βουλή για τη συμβίωση: Περιμένοντας τον Γκοντό

Συζήτηση στη Βουλή για τη συμβίωση: Περιμένοντας τον Γκοντό

Η κυβέρνηση, αναφέρει ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, δεσμεύτηκε ενώπιον της Επιτροπής, ότι θα παρουσιάσει η ίδια σχετικό νομοσχέδιο, αφού διαβουλευτεί με τις οργανώσεις, μέχρι το τέλος Μαΐου 2024.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κος Καυκαλιάς, όρισε συνεδρίαση την 11 Ιουνίου 2024 για συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Δυστυχώς και πάρα την εξαγγελία του Προέδρου για κατάργηση της συμβίωσης από το νόμο, σημειώνει ο Σύνδεσμος, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ενημέρωσε την Επιτροπή ότι η συμβίωση δεν θα αποκόπτει το επίδομα, μόνο εάν ΔΕΝ αποκτηθούν παιδιά από τους συμβίους.

Σε τέτοια περίπτωση, πάλι θα αποκοπεί το επίδομα και για τα προηγούμενα παιδιά.

Δυστυχώς η τοποθέτηση αυτή, είναι η “ουρά” που αλλάζει την εξαγγελία του Προέδρου και κουτσουρεύει την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ που είναι ξεκάθαρη.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα επανέλθει μόλις μας σταλεί το νομοσχέδιο για διαβούλευση, διεκδικώντας η λύση που θα φέρει η κυβέρνηση  με το νομοσχέδιο να είναι ξεκάθαρη και χωρίς υποσημειώσεις και εξαιρέσεις.

Εννοείται πάντοτε, ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων θα επιμένει στην θέση αρχής, ότι ούτε ο γάμος με άλλο άτομο θα πρέπει να αποτελεί λόγο αποκοπής του επιδόματος.

Τονίσαμε μάλιστα στην Βουλή, ότι με την ευκαιρία της τροποποίησης του νόμου, θα πρέπει να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις αυτού,  όπως η πενταετία μόνιμης διαμονής στη Κύπρο και η απαίτηση  της Υπηρεσίας Διαχείρισης  Επιδομάτων Πρόνοιας, να καταχωρείται και διαζύγιο και διατάγματα γονικής μέριμνας και διατροφής.

Επίσης η αναγκαιότητα τέτοιων διαταγμάτων για τη λήψη του επιδόματος,  επιβάλλει την άμεση ρύθμιση και παραχώρηση νομικής αρωγής στις αιτήτριες, ώστε να μην χάνουν οι μονογονιοί αδικαιολόγητα το επίδομα για χρονικό διάστημα ακόμα και πέραν του έτους.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης