Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΤην 12η θέση κρατά η Κύπρος στα καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Την 12η θέση κρατά η Κύπρος στα καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Ο ταξιδιωτικός οδηγός Travel + Leisure δημοσίευσε την λίστα του με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης με την Κύπρο να φιγουράρει στην 12η θέση και την Ελλάδα να επικρατεί σε 7 θέσεις της λίστας. Την πρωτιά έκλεψε ισάξια το πανέμορφο νησί Ίσκια της Ιταλίας που βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης.

Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της έρευνας World’s Best Awards, το T+L ζητά από τους αναγνώστες του να εκφράσουν την άποψή τους για τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες σε όλο τον κόσμο – να μοιραστούν τη γνώμη τους για τις κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα. Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά σύμφωνα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους.

1.Ίσκια, Ιταλία

Limassol Today - Depositphotos 12768500 Stock Photo Travel In Italy Series View

Η Ίσκια είναι το όγδοο μεγαλύτερο ιταλικό νησί με έκταση 46,3 τ.χλμ και πληθυσμό 62.027 κατοίκους. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη Ίσκια με πληθυσμό 18.253 κατοίκους. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Κόλπου της Νάπολης, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Νάπολης.Είναι επίσης γνωστή για τα ιαματικά νερά και τους ιαματικούς κήπους της που χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Η ηφαιστειακή της φύση καθιστά την Ίσκια ένα από τα μεγαλύτερα ιαματικά λουτρά της Ευρώπης.

2. Μήλος, Ελλάδα

Limassol Today - Milos 1920

Η Μήλος είναι ηφαιστειακό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια του Κρητικού πελάγους. Λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «βήλος» που εξελίχθηκε σε «μήλος» και σήμαινε «πρόβατο». Η Μήλος έχει σχήμα πετάλου, υπάρχουν πολλές παραλίες και πολλά καταλύματα που καθιστούν τη Μήλο τουριστικό πόλο. Το γνωστό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου βρέθηκε στη Μήλο το 1820 ενώ το αντίγραφο βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου στην Πλάκα.

3. Πάρος, Ελλάδα

Limassol Today - Naousa Paros

Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, βρίσκεται δυτικά της Νάξου και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Αιγαίο. Το νησί φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες, τα πανέμορφα χωριά με τα γραφικά σοκάκια και την έντονη νυχτερινή ζωή του.

4. Αζόρες, Πορτογαλία

Limassol Today - Beautiful Lake Of Sete Cidades, Azores, Portugal Europe

Οι Αζόρες είναι συστάδα (αρχιπέλαγος) εννέα νησιών της Πορτογαλίας σε διάταξη ΝΑ προς ΒΔ που αποτελούν το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα 9 κυρίως νησιά που αποτελούν το αρχιπέλαγος των Αζορών βρίσκονται στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, απέχοντας 1.300 χλμ. δυτικά της Πορτογαλίας και είναι τα νησιά Σάντα Μαρία, το Σάο Μιγκέλ, η Τερσέιρα, η Γκρασιόσα το Σάο Ζόρζε, το Πίκο, το Φαϊάλ, το Φλόρες και το Κόρβο.

5. Ίμπιζα, Ισπανία

Limassol Today - Ibizaa

Ίμπιζα: αρχαία ισπανική λέξη που σημαίνει «πάρτι μέχρι τελικής πτώσης». Ίσως όχι στην κυριολεξία, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα κέντρα νυχτερινής ζωής στην Ευρώπη. Η ακτογραμμή της Ίμπιζα ξεπερνά τα 160 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 50 περίπου παραλίες, αλλά και μία πληθώρα εστιατορίων, μπαρ, κέντρων θαλάσσιων σπορ… και κλαμπ, φυσικά. Για να βάλετε και λίγο πολιτισμό στο πρόγραμμα, επισκεφθείτε την παλιά πόλη της Ίμπιζα, η οποία έχει ανακηρυχτεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

6.Μαδέρα, Πορτογαλία

Limassol Today - 1382982

Η Μαδέρα ή Μαδέιρα -με πορτογαλική προφορά- είναι ίσως το πιο όμορφο νησί της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό που ανήκουν στην Πορτογαλία. Είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ τα νησιά είναι φημισμένα παγκοσμίως για το κρασί της Μαδέρας.

Γνωστή αρχικά στους Ρωμαίους ως «Πορφυρά νησιά», ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους ναυτικούς και προσαρτήθηκε στην Πορτογαλία το 1418. Από αυτήν την περίοδο ήταν μια αυτόνομη περιοχή της Πορτογαλίας. Η Μαδέρα και το Πόρτο Σάντο είναι τα μόνα κατοικημένα νησιά. Αυτά τα νησιά είναι ένα πορτογαλικό αυτόνομο αρχιπέλαγος στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

7.Κρήτη, Ελλάδα

Limassol Today - Port Marina Sailing Cityscape Heraklio Crete Ferry Tickets

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Η Κρήτη, μια «κιβωτός» σπάνιας φυσικής ομορφιάς, μεσογειακού πολιτισμού και ιστορίας. «Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, ο σπουδαίος Κρητικός συγγραφέας, στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Η Κρήτη έχει τον τρόπο να μαγεύει κάθε επισκέπτη.

8. Κορσική, Γαλλία

Limassol Today - 4 Copy

Ο χαλαρός χαρακτήρας της Κορσικής, αυτού του γαλλικού νησιού με την ξεκούραστη ατμόσφαιρα, θα σας κάνει να νιώσετε ότι απολαμβάνετε συγχρόνως ένα σαββατοκύριακο στην Ευρώπη και έναν μήνα του μέλιτος στους τροπικούς. Το επίνειο της Μπαστιά αγκαλιάζει στοργικά τους κουρασμένους ταξιδιώτες που αποβιβάζονται από τα πλοία μετά από ένα μακρύ ταξίδι με το φεριμπότ. Παραδοθείτε πλήρως στα σαγηνευτικά θέλγητρα της Κορσικής απολαμβάνοντας μια βόλτα με τον σιδηρόδρομο μέσα από τα βουνά της και μέχρι τις παραλίες της, θαυμάζοντας τα τοπία στα γραφικά χωριουδάκια και τα βοσκοτόπια κατά μήκος της διαδρομής. Μην παραλείψετε να αφιερώσετε λίγες ώρες ή ακόμα και μερικές εβδομάδες στην εξερεύνηση των διάσημων μονοπατιών περιπάτου, μεταξύ των οποίων και το GR 20 με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

9. Χβαρ, Κροατία

Limassol Today - Hvar Scaled 1

Το νησί Χβαρ είναι αναμφίβολα το κορυφαίο θερινό θέρετρο της Κροατίας. Είναι γνωστό για τα γαλαζοπράσινα νερά, τους καταπράσινους λόφους, τα λιβάδια λεβάντας, τον ηλιόλουστο καιρό και την έντονη νυχτερινή ζωή. Αποτελεί καλοκαιρινό καταφύγιο για εκατοντάδες επισκέπτες και πολλούς πλούσιους και διάσημους που αναζητούν λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

10. Κέρκυρα

Limassol Today - 3 Porto Timoni Beach In Corfu Karolis Puidokas 1 0 1

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι ίσως το πιο γνωστό νησί των Ιόνιων νησιών και ένα από τα δημοφιλέστερα στη Μεσόγειο. Πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλες τις καλές τέχνες, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, η οποία, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, το θαυμάσιο κλίμα, τις παραλίες και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, την καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες.

11. Σικελία, Ιταλία

Limassol Today - 04701bdc361c81b4b30b005539d72a5c Xl

Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο είναι ακριβώς ένας κοντός λυκίσκος από την ιταλική ηπειρωτική χώρα. Τα στενά της Μεσσήνης χωρίζουν τη Σικελία από την ιταλική χερσόνησο και ειδικότερα από την περιοχή της Καλαβρίας. Στρατηγικό σημείο για τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, αλλά και ένας τόπος που θυμίζει σε πολλά τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Ο πολιτισμός, όμως, δεν είναι το μόνο δυνατό στοιχείο της Σικελίας. Υπάρχουν πολλές μοντέρνες «πινελιές» που θα συγκινήσουν τον επισκέπτη.

12. Κύπρος

Limassol Today - Cyprus Pixabay 139928751

Η Κύπρος βρίσκεται σε στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής και μόνο μια νύκτα εν πλω μακριά από τα λιμάνια της Αιγύπτου, του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Συρίας και του κοντινότερου ελληνικού νησιού, τη Ρόδο. Σύμφωνα με τον μύθο, η αρχαία Ελληνίδα θεά του έρωτα και της ομορφιάς, γεννήθηκε σε μια παραλία της Κύπρου στην ακτή. Είναι ένα σύγχρονο νησιωτικό έθνος που διατηρεί τον μεσογειακό του χαρακτήρα. Το νησί έχει ήπιο, τυπικό μεσογειακό κλίμα, με άφθονη ηλιοφάνεια και λίγη βροχή.

13. Σαντορίνη, Ελλάδα

Limassol Today - Santorini Travel Guide Beaches Accommodation 1

Η Σαντορίνη, γνωστή από τους αρχαίους χρόνους ως Θήρα, είναι ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο νησιά, καθώς εκτός από την μοναδική της ομορφιά, αποτελεί το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο, στην καλντέρα του οποίου μπορείτε να διαμείνετε, να απολαύσετε μοναδικά τοπικά προϊόντα και να πιείτε το ποτό ή τον καφέ σας!

14. Μαγιόρκα, Ισπανία

Limassol Today - Palma De Mallorca Carousel 1

Προσελκύοντας επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, η Μαγιόρκα είναι ένας ονειρεμένος νησιωτικός προορισμός στη Μεσόγειο, λίγο πιο έξω από τη βορειοανατολική ακτή της Ισπανίας. Υπάρχει κάτι για κάθε γούστο—παραλίες και σπηλιές, φανταστικά βουνά, ρομαντικά ψαράδικα χωριά και μια παραδοσιακή ύπαιθρος με αμυγδαλιές και ελιές.

15. Σαρδηνία, Ιταλία

Limassol Today - 05 08 34 Image 38

Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο μία λέξη για να χαρακτηρίσουμε το μαγικό νησί της Σαρδηνίας, ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιταλίας και κάτω από την Κορσική, αυτή είναι η «ποικιλία» – στα τοπία, στην Ιστορία και, βέβαια, στη γλώσσα. Διαρκείς εναλλαγές χαρακτηρίζουν και το τοπίο: από τις λευκές αμμώδεις παραλίες μέχρι τα ορεινά εδάφη με τους πορτοκαλεώνες και την καταπράσινη κορυφογραμμή στα κεντρικά και από την πρωτεύουσα Κάλιαρι στον Νότο μέχρι παλιές παραθαλάσσιες πόλεις όπως το Alghero στα βόρεια.

16. Κάπρι, Ιταλία

Limassol Today - Italy Islands Tourism 1 2 768x480 1

Το Κάπρι είναι ένας καθαρά ρομαντικός προορισμός – έχει συγκλονιστική θέα, την πιο γαλάζια θάλασσα που έχετε δει ποτέ και ακόμα και ο αέρας του ευωδιάζει άνθη λεμονιάς. Το φωτεινό Γαλάζιο Σπήλαιο, τα εντυπωσιακά βράχια Faraglioni και το Palazzo al Mare προσελκύουν πολλούς τουρίστες, όμως για μια ξεχωριστή εμπειρία, κάντε snorkeling στην παραλία Marina Piccola. Λέγεται πώς είναι το σημείο όπου ο Οδυσσέας παραλίγο να υποκύψει στο τραγούδι των Σειρήνων… ένας θρύλος που αρμόζει σε αυτό το σαγηνευτικό νησί.

17. Νήσος Σκάι, Σκωτία

Limassol Today - Old Man Of Storr In Isle Of Skye

Το τοπίο είναι συγκλονιστικό, αν και λίγο μελαγχολικό, με την οροσειρά Κουίλιν στο βάθος. Ωστόσο, τα παιδιά που αγαπούν την ύπαιθρο θα κατενθουσιαστούν με το νησί Σκάι. Θα βρείτε πληθώρα θαλάσσιων σπορ, καθώς και εξαιρετικά μονοπάτια πεζοπορίας ή διαδρομές ιππασίας με πόνι. Το Πόρτρι, η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, είναι η ιδανική αφετηρία για να εξερευνήσετε αυτό το μαγευτικό νησί.

18. Μάλτα

Limassol Today - 1 2

Το αρχιπέλαγος της Μάλτας αποτελείται από τρία νησιά, τη Μάλτα, το Γκόζο και το Κομίνο, καθώς και από αναρίθμητους μεγάλιθους, μεσαιωνικά μπουντρούμια και γραφικά χωριά και πόλεις. Ελικοειδή δρομάκια στολίζονται από καθεδρικούς ναούς της Αναγέννησης και μπαρόκ παλάτια. Η Μάλτα είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά. Το αγροτικό Γκόζο είναι το αμέσως μικρότερο. Απέραντες παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή και ιστορία 7.000 ετών γοητεύουν τους επισκέπτες σε αυτά τα νησιά της Μεσογείου. Μη χάσετε το υπόγειο που αποτελεί μνημείο της UNESCO και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, με τα αριστουργήματα του Καραβάτζιο.

19. Ρόδος, Ελλάδα

Limassol Today - Rodos Travel Reader 4

Το μεγαλύτερο και επίσης δημοφιλέστερο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και είναι η Ρόδος. Η καλά διατηρούμενη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και φέρει το ίδιο όνομα με το νησί. Ψηλά ξενοδοχεία παρατάσσονται κατά μήκος των βόρειων και ανατολικών ακτών. Μικρά χωριά και θέρετρα βρίσκονται διάσπαρτα στις άλλες ακτές του νησιού. Είτε λατρεύετε τις παραλίες, τα μπαρ ή τους αρχαιολογικούς χώρους, στη Ρόδο μπορείτε να τα απολαύσετε όλα. Στο λοφώδες εσωτερικό του νησιού, μήκους 80 χιλιομέτρων, συναντά κανείς την αυθεντική Ελλάδα.

20. Μύκονος, Ελλάδα

Limassol Today - Mykonos Port 1024x684 1

Αν στο άκουσμα της λέξης «Μύκονος» δεν σας έρθουν αμέσως στο μυαλό φωτεινά, λευκά σπίτια, καταγάλανοι ουρανοί και μαυρισμένα από τον ήλιο κορμιά πάνω σε χρυσές, αμμουδερές παραλίες, μάλλον ζούσατε καιρό απομονωμένοι …σε κάποια σπηλιά ίσως. Το δημοφιλέστερο ελληνικό νησί του Αιγαίου πελάγους σφύζει από ζωή και ελκύει πολλούς τουρίστες, διαφόρων τύπων, ηλικιών και κοινωνικών τάξεων, που διασκεδάζουν στη φινετσάτη νυχτερινή ζωή του. Στη διάρκεια της μέρας, μπορείτε να απολαύσετε πιο προσωπικές στιγμές στις πιο απομονωμένες παραλίες της βόρειας πλευράς του νησιού. Στις παραλίες της νότιας πλευράς, ωστόσο, τα πάρτι δεν έχουν σταματημό. Κάντε σκι, τζετ σκι, γουίντ σέρφινγκ, ιππασία, παρασέιλινγκ ή, απλώς, φυλάξτε τις δυνάμεις σας για το βράδυ που έρχεται, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι τουρίστες της Μυκόνου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης