Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΒράβευση «Κίτρινης Γραμμής» & Φωτογραφικής Εταιρείας για την κοινωνική προσφορά τους

Βράβευση «Κίτρινης Γραμμής» & Φωτογραφικής Εταιρείας για την κοινωνική προσφορά τους

Στοιχεία που καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Λεμεσό με τον μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που δεν έχουν τα βασικά για την διαβίωση τους, κατατέθηκαν στην εκδήλωση απονομής του Βραβείου Προσφοράς «Κώστας Παρτασίδης - Βάσος Παπαδόπουλος» που έχει καθιερωθεί εδώ και 9 χρόνια από το ΑΚΕΛ Λεμεσού.

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Το φετινό Βραβείο απονεμήθηκε στην «Κίτρινη Γραμμή Βοήθειας και Αλληλεγγύης» και το παράρτημα Λεμεσού της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, με βασικό κριτήριο τους στόχους, την αποστολή και την κοινωνική τους προσφοράς.

Παραλαμβάνοντας το Βραβείο, ο εμπνευστής και δημιουργός της «Κίτρινης Γραμμής», Ανδρέας Σοφοκλέους, κάνοντας λόγο για ένα κίνημα στο οποίο εντάσσονται συνεχώς πολίτες και φορείς που θέλουν να προσφέρουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, μοιράστηκαν από την «Κίτρινη Γραμμή» 900 και πλέον πακέτα βοήθειας σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα ενώ αναμένεται ότι τους επόμενους μήνες ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρέθηκαν άστεγοι ή δυσπραγούντες στην πόλη μας αλλά και γενικότερα στην Κύπρο (οι οποίοι επίσης βρίσκουν χέρι βοήθειας από τη «Κίτρινή Γραμμή») ο κ. Σοφοκλέους στιγμάτισε τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται αυτοί οι άνθρωποι από το κεντρικό κράτος αλλά και τις τοπικές Αρχές.

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε από τον Ανδρέα Σοφοκλέους, στην ψυχή της «Κίτρινης Γραμμής», τον Κώστα Βήχα που, όπως είπε «αποτελεί τον πομπό ο οποίος δέχεται συνεχώς τα μηνύματα για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και δραστηριοποιείται αμέσως για την παροχή βοήθειας και στήριξης».

Limassol Today - αντρεας σοφοκλεους

Παροχή βοήθειας ακόμα και εκτός Κύπρου

Για το έργο που επιτελούν η «Κίτρινη Γραμμή» και η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (παράτημα Λεμεσού), μίλησαν αντίστοιχα τα μέλη της Επιτροπή Βραβείου, Θωμάς Κατσιώνης και Άκης Ιωαννίδης. Ειδικότερα, ο κ. Κατσιώνης, παρέθεσε κάποια στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν το εύρος της δράσης και προσφοράς της «Κίτρινης Γραμμής», όπως το γεγονός ότι έχει μοιράσει μέχρι τώρα πέραν των 35.000 πακέτων με τρόφιμα, στην Λεμεσό και άλλες περιοχές ενώ σήμερα στηρίζει σε μόνιμη  βάση 900 οικογένειες που έχουν ανάγκη. Σημείωσε επίσης το γεγονός ότι, οι εθελοντικές ομάδες της «Κίτρινης Γραμμής», κινητοποιούνται για παροχή βοήθειας και στις κατεχόμενες περιοχές ενώ έτρεξαν να βοηθήσουν, ακόμα και στην Βηρυτό, όταν παρουσιάστηκαν ανάγκες, μετά την καταστροφική έκρηξη που έγινε τον Αύγουστο του 2020 στο λιμάνι της πόλης.

Limassol Today - κιτρινη γραμμη φωτογραφικη εταιρεια βραβειο ακελ κοινο τεπακ

Το σκεπτικό για την βράβευση της «Κίτρινης Γραμμής» και της Φωτογραφικής Εταιρίας, ανέλυσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου, Μίμης Σοφοκλέους, τονίζοντας ότι σε δύσκολες εποχές και δη πανδημίας, και οι δύο οργανώσεις δεν σταμάτησαν να προσφέρουν.

«Η μεν πρώτη ως μια τεράστια γραμμή βοήθειας και αλληλεγγύης η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, προσφέροντας «βουνά» με πακέτα κάθε είδους», η δε δεύτερη, με καλλιτεχνικό περιεχόμενο, με έμφαση στην εικαστική πτυχή της ζωής, με εκθέσεις, σεμινάρια, καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, που εμπλουτίζουν ποικιλοτρόπως τη ζωή μας, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο μέσω της φιλανθρωπίας και ένα φιλανθρωπικό έργο μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας».

Limassol Today - κιτρινη γραμμη φωτογραφικη εταιρεια βραβειο ακελ

Αγάπη για την Λεμεσό και τον άνθρωπο

Σε χαιρετισμό του στη τελετή βράβευσης, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι κοινός παρονομαστής και για τις δύο τιμώμενες οργανώσεις, είναι η αγάπη για την Λεμεσό, σημείωσε, ότι η «Κίτρινη Γραμμή» αγκάλιασε τους συνανθρώπους μας σε δύσκολες συνθήκες, όταν η ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων δεν ήταν απλά και μόνο στήριξη, αλλά οξυγόνο για μια μεγάλη ομάδα συνανθρώπων μας.

Συγχαίροντας όλους τους εθελοντές και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Σοφοκλέους καθώς και στον Κώστα Βήχα, ο κ. Στεφάνου, υπέδειξε ότι τα αποτελέσματα της δράσης της «Κίτρινης Γραμμής», δεν εκφράζονται μόνο στον αριθμό των χιλιάδων πακέτων στήριξης που ετοιμάζει και παραδίδει αλλά και με άλλες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες.

Limassol Today - γιωρκος με τα φκιορα

Αναφερόμενος στην Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, επισήμανε ότι μέσα από τις δράσεις της συνέβαλε στην ανάπτυξη της φωτογραφικής τέχνης, αναπτύσσοντας παράλληλα, μια αξιοσημείωτη πολιτιστική, περιβαλλοντική και φιλανθρωπική δράση προς όφελος της κοινωνίας, τονίζοντας ότι «η εθελοντική προσφορά που χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία, δημιουργεί πάντα μια επιπρόσθετη αξία για την κοινωνία και είναι  το αντίδοτο στην παρασιτική λογική του ατομικισμού και του εγωισμού, που δυστυχώς έχει καταντήσει καρκίνωμα στις μέρες μας».

Σε δικό του χαιρετισμό, ο Επ. Γρ. Λεμεσού του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, αφού αναφέρθηκε στις εμβληματικές προσωπικότητες του Κώστα Παρτασίδη Δημάρχου της Λεμεσού και του Βάσου Παπαδόπουλου Αντιδημάρχου που αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους για τον απλό άνθρωπο, την ανάπτυξη και πρόοδο της Λεμεσού, τόνισε ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε «χρειαζόμαστε ισχυρά κοινωνικά πρότυπα, ένα νέο μοντέλο ανθρώπου, πιο ανθρώπινο, πιο κοινωνικό, πιο αλληλέγγυο και πιο πνευματικό», υποδεικνύοντας ότι επιβάλλεται «να κατανοήσουν οι κρατούντες ότι η παιδεία, ο πολιτισμός και το κοινωνικό κράτος δεν μπορούν να αποτιμούνται με κερδοζημίες». 

  • Limassol Today - 3 (00c)
  • Limassol Today - 2 019 1
  • Limassol Today - 4 00a
  • Limassol Today - 5 008 1
  • Limassol Today - 1 (017)

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης