Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-AIR UNCUTΤο δικαίωμα στην τεμπελιά

Το δικαίωμα στην τεμπελιά

Ep.61 | Ο καταπιεστής μας έχει μεταφερθεί πλέον και κατοικεί μέσα μας. Ο τύραννος εκμεταλλευτής ζει μέσα μας και δίνει εντολές για ακόμη μεγαλύτερη επίδοση/απόδοση.

Ο Εαυτός είναι πια ένα εργοστάσιο παραγωγής που πρέπει να λειτουργεί ρολόϊ, ψυχικά, σωματικά, διανοητικά για να μπορεί να αυξάνει συνέχεια της παραγωγικότητα του. Ο Εαυτός ως μηχανή!

Παραμυθιασμένοι από μια ελευθεριότητα φανταζόμαστε πως είμαστε εμείς που παίρνουμε τις αποφάσεις, μόνο και μόνο επειδή μας παραχωρήθηκε το δικαίωμα να εξαντλούμε από μόνοι μας τον Εαυτό μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν αφέντες του Εαυτού τους, επένδυσαν στον Εαυτό τους, απέκτησαν νέες παραγωγικές δεξιότητες, υλοποίησαν τα μακροχρόνια προγράμματα ανάπτυξης τους, κατέκτησαν στόχους και λοιπά μανατζεριλίδικα κόλπα, ανυποψίαστοι πως κάθε αφέντης χρειάζεται και το δούλο του. Κι όταν γίνεσαι αφέντης του Εαυτού σου, είσαι ταυτόχρονα και ο δούλος σου!

Τώρα που ο ταξικός εχθρός έχει εσωτερικευτεί, τιμώ την εργατική πρωτομαγιά θα πει λευτερώνομαι από τον εκμεταλλευτή που ζει μέσα μου και απολαμβάνω τη ζωή μου, μακριά από τα ανελαστικά πρότυπα απόδοσης που έχω καταπιεί.

Και με την έννοια αυτή το πιο σημαντικό αίτημα που αναδύεται είναι ξανά το Δικαίωμα στην τεμπελιά!

ΠηγήL-Air Uncut

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης