Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥΔήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ έσχισαν τα δεφτέρια με τον ΓΣΟ

Δήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ έσχισαν τα δεφτέρια με τον ΓΣΟ

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Οριστικά και αμετάκλητα έσχισαν τα δεφτέρια τους με τον ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, σε ότι αφορά τουλάχιστον την διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθώνιου.

Αυτό προκύπτει μέσα από το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσαν σήμερα οι τρεις φορείς της Λεμεσού οι οποίοι απαντώντας στα όσα λέχθηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη που προηγήθηκε εκ μέρους του ΓΣΟ, τον οποίο χαρακτηρίζουν, μεταξύ άλλων και αναξιόπιστο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ επέλεξε το δρόμο της αντιπαράθεσης, όπως αναφέρουν Δήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ, εκφράζοντας απογοήτευση γιατί το Δ.Σ. του Συλλόγου «απέρριψε τη συνεργασία και τη συλλογικότητα και με τις μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες του επιχειρεί να πλήξει ένα πετυχημένο θεσμό που χτίστηκε με πολλή προσπάθεια και κόπο πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια και ήταν το καύχημα όλης της πόλης».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων, ότι για πολλούς μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ παραπλανούσε τους άλλους φορείς της πόλης για δήθεν επιθυμία του για διαφάνεια, συλλογικότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί η επιτυχής διοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού και ενώ συζητούσε μαζί μας και έδινε διαβεβαιώσεις για τις καλές του προθέσεις, την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο, προωθούσε άλλες συμφωνίες».

Αποκορύφωμα αυτού του σχεδιασμού, όπως επισημαίνεται, είναι το γεγονός ότι «μερικά μόνο 24ωρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας των 4 φορέων, δεν τίμησε ούτε την ίδια την υπογραφή του και προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για το Μαραθώνιο επιδεικνύοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς τους υπόλοιπους φορείς της πόλης».

Στην ανακοίνωση τους οι 3 φορείς της πόλης, αναφέρουν ότι  προχωρούν στη βάση του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράψαν για να συνεχίσει η Λεμεσός να διοργανώνει με την ίδια επιτυχία τον Μαραθώνιο.

ΓΣΟ: εμείς αποφασίζουμε τους όρους και επιλέγουμε τον ανάδοχο

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του  ΓΣΟ, στην διάρκεια δικής του δημοσιογραφικής διάσκεψης, χαρακτήρισε απαράδεκτη και επιζήμια η στάση Δήμου Λεμεσού για τον Μαραθώνιο. Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κυριάκος Τσολάκης, έκανε λόγο για στάση «εντελώς απαράδεκτη και επιζήμια προς τον ΓΣΟ και γενικά τον αθλητισμό», επισημαίνοντας ότι «το  Μνημόνιο λέει ότι είναι ο ΓΣΟ που αποφασίζει τους όρους της συμφωνίας και επιλέγει τον ανάδοχο».

Ο ΓΣΟ, όπως υποστήριξε ο κ. Τσολάκης, τήρησε κατά γράμμα τις πρόνοιες του Μνημονίου και την υπόσχεση που έδωσε στους άλλους φορείς να δώσει προτεραιότητα στην επί 11 χρόνια διοργανώτρια εταιρεία του Μαραθωνίου, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που η εταιρεία δεν αποδεχόταν όρους που περιλαμβάνονταν στο Μνημόνιο», ο ΓΣΟ «προχώρησε με τη συνομολόγηση συμφωνίας με νέο ανάδοχο, ο οποίος αποδέχθηκε όλους τους όρους».

Με την επισήμανση ότι ο ΓΣΟ έχει την στήριξη της ΚΟΕΑΣ και την ευθύνη να διοργανώνει τον Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, Ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι ήδη έχει ζητήσει να ενημερωθεί από τον Δήμο αν θα του παραχωρηθούν οι ημερομηνίες 18 και 19 ερχομένου Μαρτίου για την διοργάνωση του Μαραθώνιου «όπως ο Δήμαρχος Λεμεσού είχε επιβεβαιώσει με επιστολή του, ημερομηνίας 16 Απριλίου 2022», λέγοντας ότι ο νέος ανάδοχος ήδη ξεκίνησε και προετοιμάζεται για την διοργάνωση του 2023.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης