Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΈξυπνο Δίκτυο Υδατοπρομήθειας για τη Λεμεσό

Έξυπνο Δίκτυο Υδατοπρομήθειας για τη Λεμεσό

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προχωρούν οι διαδικασίες για δημιουργία του Έξυπνου Δικτύου Υδατοπρομήθειας

Τις διαδικασίες ώστε να δημιουργήσει το Limassol Smart Water Network (Έξυπνο Δίκτυο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού), έχει κινήσει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας της πόλης (ΣΥΛ), με χορηγία €13 εκατομμυρίων από την ΕΕ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του ΣΥΛ  Σωκράτης Μεταξάς, €12 εκατομμύρια θα διατεθούν για εξασφάλιση τουλάχιστον 80 χιλιάδων έξυπνων υδρομετρητών, για την εγκατάσταση και λειτουργία των οποίων έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Ο κ. Μεταξάς επισήμανε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό που λήγει αρχές Φεβρουαρίου, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. 

Περαιτέρω, €600 χιλιάδες θα διατεθούν για εγκατάσταση αισθητήρων στο δίκτυο Υδατοπρομήθειας, ώστε το Συμβούλιο να λαμβάνει άμεση πληροφόρηση για ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού καθώς και για τεχνικά δεδομένα, όπως η ροή και η πίεση μέσα στο δίκτυο. Ο κ. Μεταξάς επισήμανε πως με την εγκατάσταση των αισθητήρων θα υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνεται συνεχής πληροφόρηση τόσο για σημαντικές ποιοτικές παραμέτρους του νερού (χημικές και μικροβιολογικές), όσο και για τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η πίεση και η ροή του νερού.

Limassol Today - εξυπνη υδατοπρομηθεια 2

Ο Διαγωνισμός για την αγορά και τοποθέτηση των αισθητήρων αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες λίγες μέρες.

Ποσό €50 χιλιάδων, θα δαπανηθεί για την εγκατάσταση υποδομής για τη δημιουργία Δωματίου Ελέγχου στα κεντρικά Γραφεία του ΣΥΛ. Επίσης, θα υπάρξει χρηματοδότηση €350 χιλιάδων για την ανάπτυξη λογισμικών που θα παρακολουθούν και επεξεργάζονται τον τεράστιο όγκο δεδομένων που θα λαμβάνει το Δωμάτιο Ελέγχου. 

O Διευθυντής του ΣΥΛ είπε χαρακτηριστικά ότι θα υπάρχει δυνατότητα να λαμβάνονται μετρήσεις από τον υδρομετρητή κάθε υποστατικού κάθε μια ώρα και από τον κάθε αισθητήρα που θα βρίσκεται σε συγκεκριμένα σημεία του υδρευτικού δικτύου κάθε πέντε λεπτά. Τα λογισμικά αφού θα επεξεργάζονται αυτό τον τεράστιο όγκο πληροφοριών, θα παρέχουν έγκαιρα ειδοποίηση για σημαντικά συμβάντα στις διάφορες περιοχές που υδροδοτεί το ΣΥΛ. 

Κατά τον κ. Μεταξά μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2026, προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα από την ΕΕ.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης