Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣLIMASOUL TASTEΣτου Πέλου - Ένα από τα καλύτερα "γκριλάδικα" στη Λεμεσό

Στου Πέλου – Ένα από τα καλύτερα “γκριλάδικα” στη Λεμεσό

Διευκρινίζουμε πως η στήλη Limasoul Taste δεν είναι εμπορική, δεν γίνεται για σκοπούς πληρωμένης διαφήμισης κανενός μαγαζιού. Οι προτάσεις είναι καθαρά προτάσεις του συντάκτη και επιχειρήσεις της πόλης που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας εντυπωσίασαν και νιώθουμε να πρέπει να συστηθούν και σε άλλους Λεμεσιανούς κι όχι μόνο. Ακούμε πάντα και τις δικές σας προτάσεις για μέρη που θα θέλατε να μάθουν κι άλλοι γιατί αξίζουν τον κόπο, τη διάθεση. το πείραμα του ουρανίσκου.

Του Μάριου Κωνσταντινίδη

Στην καρδιά των Πολεμιδιών κρύβεται ένα διαμάντι, την ύπαρξη του οποίου ομολογώ ότι αγνοούσα. Ένα όμορφο ψητοπωλείο, κρυμμένο σε κοινή θέα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους και περιτριγυρισμένο από δέντρα.

Για να μην τα πολυλογώ, το κρέας είναι εξαιρετικό, πάντα φρέσκο, και το πιο σημαντικό, τα σουβλάκια και οι σεφταλιές δεν είναι προψημένα. Κι εδώ εντοπίζω τη βασική διαφορά από τα περισσότερα γκριλάδικα στην Κύπρο. Γι’ αυτό και είναι απολύτως κατανοητή η αυστηρή πολιτική κρατήσεων που ακολουθεί το μαγαζί, καθώς ο μάγειρας πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο κρέας θα χρειαστεί να ψήσει για ένα βράδυ.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε το συκώτι, το οποίο είναι τόσο ζουμερό και γευστικό που κολάζει. Τα σουβλάκια επίσης είναι εξαιρετικά ζουμερά, λιώνουν στο στόμα και πλημμυρίζουν από γεύση.

Άνθρωποι οι οποίοι δεν τρώνε συνήθως σεφταλιές, έρχονται εδώ ειδικά για τις σεφταλιές. Tόσο καλές είναι. Οι τηγανητές πατάτες είναι κυπριακής παραγωγής, φρεσκοκομμένες και τραγανές. 

Limassol Today - Image 9 7

Ο χώρος χαρακτηρίζεται από μια χαλαρή ατμόσφαιρα, είναι καλυμμένος από δέντρα και είναι συνήθως γεμάτος κόσμο. Μην παραξενευτείτε αν συναντήσετε εδώ και δημοφιλείς προσωπικότητες του τόπου.

Limassol Today - Image 9 8

Στην επόμενη επίσκεψη θα δοκιμάσω τα μοσχοβολιστά αρνίσια παϊδάκια, τα οποία δεν κατάφερα να γευτώ καθώς είχα ήδη φάει πολύ φαΐ από τις αρκετά μεγάλες μερίδες που σερβίρουν. Τα πάντα σερβίρονται ανά άτομο, για παράδειγμα: ένα λουκάνικο, μία σεφταλιά, γι’ αυτό είναι καλό να ζητήσετε τη βοήθεια του πολύ εξυπηρετικού προσωπικού για την ποσότητα φαγητού που θα παραγγείλετε.

Limassol Today - Image 9 9

Γενικά, έχω να σας πω ότι αυτό το μέρος είναι μοναδικό. Συνδυάζει ήσυχη τοποθεσία, φρέσκα υλικά, καλή σχέση ποιότητας-τιμής και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Limassol Today - Image 9 10

Αν θέλετε να αποκαλείτε τους εαυτούς σας Λεμεσιανούς, τότε σας συστήνω ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε αυτό το πολύ αυθεντικό και 100% κυπριακό ταβερνάκι.

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε: 99 560300

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης