Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣΣουλουπώνεται η Κολωνακίου-Σπύρου Κυπριανού

Σουλουπώνεται η Κολωνακίου-Σπύρου Κυπριανού

Aποφασίστηκε να προκηρυχθεί εντός των ημερών ο διαγωνισμός για την κυκλοφοριακή διαχείριση και την κατασκευή μιας σειράς έργων.

Χρήστος Χαραλάμπους

Παρκαρίσματα κάθετα ή παράλληλα και στις δύο πλευρές του δρόμου, διπλοπαρκαρίσματα σε αρκετές περιπτώσεις έξω από καταστήματα και υπηρεσίες, κίνηση πυκνή σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας και τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές καθώς μπλοκάρονται μεταξύ δύο φαναριών ή εξ’ αιτίας των συχνών ατυχημάτων που προκαλούνται, κυρίως στις συμβολές με τον κύριο δρόμο.

Μια εικόνα που την βιώνουν καθημερινά τα τελευταία χρόνια όσοι διακινούνται στην κεντρική εμπορική λεωφόρο Κολωνακίου και την Σπύρου Κυπριανού που αποτελεί την προέκταση της. Ένας δρόμος τριών περίπου χιλιομέτρων στα όρια των Δήμων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας που ξεκινά από τα Φώτα Λινόπετρας  και φτάνει μέχρι και τον  κυκλικό κόμβο της Γερμασόγειας.

Μια πτυχή του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που ταλανίζει την μείζονα Λεμεσό η οποία φαίνεται ότι μπήκε σε διαδικασία σουλουπώματος της περιοχής και απάμβλυνσης των προβλημάτων που παρουσιάζει το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου το οποίο, όπως είναι γνωστό αποτελεί την συνέχεια της επίσης πολύ προβληματικής οδού Γρίβα Διγενή στα όρια του Δήμου Λεμεσού.

Limassol Today - 1 003

Τα κυκλοφοριακά και άλλα συναφή προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν κάτι που απασχολούσε εδώ και αρκετά χρόνια τις τοπικές Αρχές οι οποίες αναζητούσαν τρόπους για ανατροπή της κατάστασης. Μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και την συναίνεση των Δήμων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας, το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρεί στην κατασκευή διαχωριστικής νησίδας και κάποιων άλλων έργων σε όλο το μήκος των λεωφόρων Κολωνακίου και Σπύρου Κυπριανού.

Διευθετήσεις οι οποίες αναμένεται ότι θα συμβάλουν καθοριστικά  στην περαιτέρω ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και των καταστημάτων και άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων αλλά και των σχολείων της περιοχής.

Έτσι, αποφασίστηκε να προκηρυχθεί εντός των ημερών ο διαγωνισμός για την κυκλοφοριακή διαχείριση και την κατασκευή μιας σειράς έργων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γερμασόγειας, Κυριάκο Ξυδιά, τα έργα περιλαμβάνουν την κατασκευή διαχωριστικής νησίδα σε όλη τη έκταση του δρόμου και ταυτόχρονα την δημιουργία 800 και πλέον παρόδιων χώρων στάθμευσης, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί αλλά να υποβοηθηθεί περαιτέρω η εμπορικότητα του δρόμου. Να σημειωθεί ότι η καταστηματάρχες της περιοχής εξέφραζαν έντονες ανησυχίες ότι με την νησίδα θα περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό η εμπορικότητα της περιοχής.

Πέραν από την νησίδα και τους χώρους στάθμευσης, τα σχέδια προνοούν και την δημιουργία κυκλικού κόμβου στο σημείο όπου σήμερα λειτουργούν τα Φώτα του Ιατρικού Κέντρου Λινόπετρας ενώ δεύτερος κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί και στην συμβολή της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με τις οδούς Μεθανών και Διονύσιου Κυκκώτη.

Το κόστος του έργου, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 1,3εκ. ευρώ.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης