Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚ"Εβδομάδα Λεμεσού" στο ΤΕΠΑΚ για το Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

“Εβδομάδα Λεμεσού” στο ΤΕΠΑΚ για το Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

Οκτώ ευρωπαϊκά πανεπιστήμια συγκεντρώθηκαν για να ιδρύσουν το EUt+, το Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, με στόχο να δημιουργήσουν ένα ριζικά νέο πανεπιστήμιο που δραστηριοποιείται τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το καθιερωμένο μηνιαίο ραντεβού των εταίρων της συμμαχίας του EUt+ πραγματοποιείται αυτό το μήνα στη Λεμεσό και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Tο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου μαζί με άλλους επτά ευρωπαίους εταίρους, είναι περήφανο που φιλοξενεί μια ακόμη μια βασική εβδομάδα εργαστηρίων από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, που έχουν σκοπό να επιταχύνουν την ανάπτυξη των νέων μεθόδων και κατευθύνσεων που είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+).

Αυτή η εργάσιμη εβδομάδα στη Λεμεσό θα είναι επίσης μια ευκαιρία για την πανεπιστημιακή  αλλά και την τοπική κοινότητα να αναμειχθεί τόσο σε πολιτισμικό όσο σε κοινωνικό επίπεδο με 80 εκπροσώπους – μέλη των άλλων  επτά πανεπιστήμιων -μελών του EUt+ από:

-το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του  Darmstadt (Γερμανία)

-το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Ρήγας Rīgas (Λετονία)

-το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του του Δουβλίνου (Ιρλανδία)

-το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Βουλγαρία)

– Πολυτεχνικό Πανεπιστημίο της Καρταχένα (Ισπανία)

– Τεχνικό Πανεπιστήμιο στο Κλούζ Ναπόκα (Ρουμανία)

– Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Τρουά (Γαλλία)

Πρόγραμμα εργαστηρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι εκπρόσωποι των ανώτατων ιδρυμάτων εταίρων EUt+, καθηγητές, ερευνητές, διοικητικό προσωπικό, διδακτορικοί φοιτητές και φοιτητές θα εναλλάσσονται μεταξύ εργαστηρίων για τα διάφορα καθήκοντα του έργου και ανεπίσημων ανταλλαγών.

Παράλληλα πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας της Λεμεσού» την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022,στους χώρους του πανεπιστήμιου, τα οποία είναι ανοιχτά και καλείται όλη η τοπική και πανεπιστημιακή κοινότητα όπως συμμετέχει. Αναλυτικά:

-«‘Εξερευνώντας τη δημιουργικότητα- εκφράζοντας τον εσωτερικό κόσμο» , εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης: Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, 5:00 μ.μ -7:00μ.μ, Προαύλιο κτηρίου Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Λεμεσός

Στο πλαίσιο των δράσεων του EUt+, το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης σας προσκαλεί σε ένα καινοτόμο εργαστήριο, «Εξερευνώντας τη δημιουργικότητα- εκφράζοντας τον εσωτερικό κόσμο» σε συνεργασία με το Τμήμα Καλών Τεχνών, το Blind Date Arts Lab, το Green@Cut, και τον Περιβαλλοντικό Όμιλο.

-«Αποτυχίες: το κλειδί της επιτυχίας?», σεμινάριο: Τετάρτη,12 Οκτωβρίου, 3:30μ.μ-5:00μ.μ, Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης, Οδός Αθηνών

Ένα ανοιχτό σεμινάριο σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Τρουά της Γαλλίας, για την κατανόηση της δύναμης των αποτυχιών χρησιμοποιώντας κριτικές και αναλυτικές δεξιότητες.

-«Συμπεριληπτικό μέλλον για όλ@-Παρουσίαση του Σχεδίου Ισότητας ΤΕΠΑΚ 2022-2024», ανοικτή εκδήλωση, Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, στις 17:00, Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης’, Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους

Ο σχεδιασμός του Σχεδίου Ισότητας στοχεύει στην δέσμευση του Πανεπιστήμιου μας σε μια δυναμική και καινοτόμο κουλτούρα με βάση την ισότητα, ποικιλομορφία και συμπερίληψη. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω της υλοποίησης του Σχεδίου Ισότητας (2022-2024) λαμβάνει ενεργό θέση στην καταπολέμηση διατομεακών ανισοτήτων και στερεοτύπων που αναπαράγονται στη βάση αλληλένδετων πτυχών – το φύλο, την φυλή, την ηλικία, την αν/ικανότητα, τη σεξουαλικότητα, την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση – με στόχο τη διάδοση γνώσης, και προώθησης υφιστάμενων και θεσμοθέτηση νέων πολίτικων για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού εργασιακού και μαθησιακού περιβάλλοντος.  Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η Επίτροπος Ισότητας κα. Ιωσηφίνα Αντωνίου και θα απευθύνει χαιρετισμό. 

-«Έκθεση Σπουδών για τους φοιτητές του ΕUt+», Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ώρα 5:00μμ, Προαύλιο κτηρίου Ανδρέας Θεμιστοκλέους, οδός Αθηνών

Πώς είναι να ζεις και να σπουδάζεις μέσω του ΕUt+; Πώς είναι να ζεις στο  Darmstadt στη Γερμανία και να σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών εκεί ή στο  Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Ρήγας στη Λετονία; Πώς είναι η φοιτητική ζωή και το κόστος ζωής ως φοιτητής/ φοιτήτρια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του του Δουβλίνου  στην Ιρλανδία ή στο  Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία; Εκπρόσωποι από τα οκτώ (8) πανεπιστήμια που συμμετέχουν στη συμμαχία EUt+ μαζί με εκπροσώπους της φοιτητικής ένωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου θα βρίσκονται στα αντίστοιχα περίπτερα για να απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω!

Το EUt+ στοχεύει στη δημιουργία αριστείας και προστιθέμενης αξίας για την ευρωπαϊκή κοινωνία, οικονομία και πολιτισμό. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας στοχεύει να μεταμορφώσει ριζικά την ποιότητα, τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα της τεχνολογίας.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης