Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΤΕΠΑΚ: Φιλοξενεί την "καλύτερη δασκάλα του κόσμου"

ΤΕΠΑΚ: Φιλοξενεί την “καλύτερη δασκάλα του κόσμου”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου έρχεται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

“Lessons learnt” από την Άντρια Ζαφειράκου, νικήτρια του βραβείου Global Teacher Prize

Το Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης του Τεχνολογικού  Πανεπιστήμιο Κύπρου και το European Laboratory For Pedagogical Action –  Research And Student-Centred Learning (ELaRA) του EUT+, σας προσκαλούν στο σεμινάριο που διοργανώνουν με τίτλο «Lessons learnt», στις 26 Νοεμβρίου, 2021, και ώρα 18:00 – 20:00 στο Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος – Αμφιθέατρο 1 (Γωνία Θέμιδος & Ιφιγένειας, 3026 Λεμεσός). Το σεμινάριο θα παρουσιασει η Άντρια Ζαφειράκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Alperton Community School στο Brent του Λονδίνου, η οποία το 2018 βραβεύτηκε ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο με το Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικού!

Λίγα λόγια για την Άντρια Ζαφειράκου

Η Άντρια Ζαφειράκου, γεννημένη στη Μεγάλη Βρετανία από Ελληνοκύπριους γονείς, μας έκανε όλους υπερήφανους με τις πρωτοποριακές της διδακτικές στρατηγικές και πρακτικές, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη. Στην εκπαιδευτική κοινότητα, η απονομή του βραβείου Global Teacher Prize 2018 στην Άντρια Ζαφειράκου, δεν αποτέλεσε καθόλου έκπληξη καθώς η φιλοσοφία της για δημιουργία ουσιώδους σχέσης μεταξύ μαθητή και δασκάλου, ενεργοποίησε εκατοντάδες παιδιά να αγαπήσουν τη μάθηση. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια του κοινοτικού σχολείου στο οποίο και ξεκίνησε την εκπαιδευτική της πορεία, στο Alperton Community School. Η Άντρια έχει επίσης συμπεριληφθεί στην πρώτη δεκάδα της λίστας των 1000 Λονδρέζων του The Evening Standard. Είναι Πολιτιστική Ηγέτης του World Economic Forum καθώς και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηγετών του Μέλλοντος. Η Άντρια συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή για την Cultural Leaders Alliance, Art UK και ήταν η νικήτρια του GIWA (Greek International Women’s award) για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό το 2021. Τον Απρίλιο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο “Those Who Can, Teach: What It Takes To Make the Next Generation”, από το Bloomsbury.

Στόχος  σεμιναρίου

Στο σεμινάριο θα γίνει μια εξερεύνηση των διδαγμάτων αλλά και των προβληματισμών που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους 18 μήνες, σχετικά με την εκπαίδευση και τους νέους. Η Άντρια Ζαφειράκου θα μας εισαγάγει σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου θα μάθουμε τι χρειάζεται να σταματήσουμε, να συνεχίσουμε ή να αρχίσουμε να κάνουμε στις τάξεις μας, μέσα από αυτά τα διδάγματα.

Το σεμινάριο είναι ελεύθερης πρόσβασης και απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε ελεύθερους επαγγελματίες του εκπαιδευτικού κλάδου, φοιτητές/τριες που θα ακολουθήσουν τον τομέα της μάθησης και εκπαίδευσης, αλλά και το ευρύ κοινό.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, θα απονεμηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες/ουσες.

Το σεμινάριο θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα.

Στην εκδήλωση θα τηρούνται όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας της νόσου Covid-19 και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από την ασθένεια, σύμφωνα και με την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ ημερομηνίας 24.8.2021.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η εγγραφή και κράτηση θέσης εδώ.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης