Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΘα γίνει ολόκληρη κοινότητα από μόνη της το My Mall

Θα γίνει ολόκληρη κοινότητα από μόνη της το My Mall

Ετοιμάζει και οικιστική ανάπτυξη εκτός από την πλήρη επέκταση και τη μέσα-έξω ανακαίνιση το My Mall

Δυναμική και πολύπλευρη επέκταση, καθώς και ανανέωση ετοιμάζει το mall της Λεμεσού, μετά την πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του εμπορικού κέντρου, σε δύο μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς με επιχειρηματική δραστηριοποίηση σε ακίνητα και εμπορικά κέντρα.

Η επέκταση του My Mall Limassol, η οποία αποτελεί έναν εκ των κεντρικών πυλών στους οποίους έδωσαν έμφαση οι νέοι επενδυτές, θα επιτρέψει τη στέγαση περισσότερων καταστημάτων, εστιατορίων και χώρων ψυχαγωγίας, κυπριακών και διεθνών συμφερόντων.

Η ριζική ανανέωση του εμπορικού κέντρου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επέκταση του εμπορικού τμήματος, οικιστική ανάπτυξη, καθώς και πλήρη ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Απρίλιο του 2022 είχε προηγηθεί η κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του My Mall Limassol από την Dorsel (B.A.Z.) Ltd και την Ari Real-Estate (Arena) Investments, μέσω της Limassol Mall Ltd, βρισκόταν ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, μία συναλλαγή που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Νέα καταστήματα και διαμερίσματα

Σε αυτό το στάδιο, οι σχεδιασμοί της όλης επέκτασης βρίσκονται στο στάδιο της αρχιτεκτονικής μελέτης, με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών να τοποθετείται κοντά στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 και την ολοκλήρωσή τους εντός 18 μηνών από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών.

Θα ανεγερθεί οικιστικό συγκρότημα συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει γύρω στα 150-160 διαμερίσματα που αναμένεται να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής.

Ανακαίνιση εντός και εκτός

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης του δικαιώματος μεταφοράς του συντελεστή δόμησης από διατηρητέα οικοδομή, ενώ ταυτόχρονα η επενδυτική ομάδα βρίσκεται σε επαφή με αρχιτεκτονικό οίκο του εξωτερικού με στόχο την ανακαίνιση του κτηρίου που στεγάζει το εμπορικό κέντρο, τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων», ανέφερε ο κ. Χατζημιτσής.

Το συνολικό κόστος ανακαίνισης και επέκτασης του My Mall Limassol εκτιμάται κοντά στα €30 εκατ., ενώ με βάση τα υφιστάμενα χρονοδιαγράμματα, το εμπορικό κέντρο της Λεμεσού θα είναι σε θέση να υποδεχθεί ανανεωμένο τους επισκέπτες του περί το τέλος του 2024 ή κατά τους πρώτους μήνες του 2025.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης