Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΞενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους στις Πλάτρες

Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους στις Πλάτρες

Να δώσει λύση στο πρόβλημα με προσωπικό που αντιμετωπίζουν ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής

Λύση στην έλλειψη του εργατικού δυναμικού που παρατηρείται σε επιχειρήσεις στις ορεινές περιοχές έρχεται να δώσει η ίδρυση της Ξενοδοχειακής Ακαδημίας Τροόδους στις Πλάτρες, μια πρωτοβουλία που αναμένεται να προσελκύσει νεαρά άτομα για να εργαστούν στις ορεινές περιοχές. 

Μετά την επιτυχία με την ανάπτυξη, ανακαίνιση και πώληση ξενοδοχείων/εστιατορίων στην περιοχή, απαραίτητη για αυτούς τους χώρους είναι και η προϋπόθεση για την εξασφάλιση προσωπικού: «Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το προσωπικό και έτσι έγινε μια προσπάθεια για να προχωρήσουμε και να στήσουμε μια ακαδημία που να εξειδικεύεται στο κομμάτι των Πλατρών πάνω στα ξενοδοχειακά», παρατήρησε ο κοινοτάρχης Πλατρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Έτσι λοιπόν το Δίκτυο Τροόδους προχώρησε σε συνεργασία με το MESOYIOS Education Group, με αποτέλεσμα να έχει ήδη αρχίσει τη λειτουργία της η πρώτη Επαγγελματική Ακαδημία με την φιλοσοφία «σπουδάζω και εργάζομαι» στις Πλάτρες. Τα μαθήματα γίνονται σε χώρο που παραχώρησε το ξενοδοχείο Forest Park, με στόχο μας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 να υπάρχουν οι πρώτοι απόφοιτοι.
Η ακαδημία είναι  βασισμένη στα Ελβετικά Πρότυπα και έχει στόχο όχι μόνο την επίλυση του προβλήματος προσωπικού αλλά και την εκπαίδευση ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού πρώτης γραμμής ενώ αποτελεί μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία γιατί  οι ενδιαφερόμενοι θα σπουδάζουν χωρίς να πληρώσουν, θα αποκτήσουν πείρα και όταν τελειώσουν τις σπουδές θα έχουν εξασφαλισμένη δουλειά.

Ξενοδοχεία και εστιατόρια θα χορηγήσουν υποτροφίες σε παιδιά που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν ξενοδοχειακά, θα τους καλύψουν τα έξοδα των διδάκτρων, την διαμονή/διατροφή, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω ΓΕΣΥ και θα τους καταβάλουν ένα ποσό ως μισθό ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν την πρακτική τους. 

Όσο αφορά το πως θα λειτουργεί η ακαδημία, θα δίνεται επαγγελματικό δίπλωμα ενώ τα μαθήματα θα είναι ενός χρόνου και στα ελληνικά. Στην θεματολογία των μαθημάτων, η ακαδημία θα καλύψει 6 ειδικότητες (γκαρσόνια, καμαριέρες, υπεύθυνους υποδοχής, μπάρμεν, βοηθούς μάγειρες, βοηθούς ζαχαροπλάστες) ενώ ευκαιρία να κάνουν αιτήσεις θα έχουν άτομα άνω των 16 ετών.

Οι φοιτητές στην ακαδημία θα κάνουν πρωινά μαθήματα Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ενώ τις άλλες μέρες θα κάνουν πρακτική στην επιχείρηση. Το δίπλωμα χωρίζεται σε 2 τετράμηνα (ένα την άνοιξη και ένα το φθινόπωρο) με ένα ενδιάμεσο τετράμηνο όπου θα γίνεται το internship, που θα είναι καθαρά πρακτική άσκηση με επίβλεψη των καθηγητών του εκπαιδευτικού κέντρου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 41 θέσεις σε 4 ξενοδοχεία και 5 εστιατόρια στις Πλάτρες που έχουν άμεση ανάγκη προσωπικού. 

Powered by copy shop

ΠηγήΕΒΕΛ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης