Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΕΠΙΣΤΗΜΗΓιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι προσγειώσεις στο φεγγάρι...

Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι προσγειώσεις στο φεγγάρι ήταν πλαστές;

Όλα ξεκίνησαν με έναν άντρα που ονομάζεται Bill Kaysing και το φυλλάδιό του για την «απάτη των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Αμερικής»

Ξεκίνησε ως «ένα προαίσθημα, μια διαίσθηση», πριν μετατραπεί σε «μια αληθινή πεποίθηση» – ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν την τεχνική ικανότητα να φτάσουν στο φεγγάρι (ή, τουλάχιστον, στο φεγγάρι και πίσω).

Ο Κέισινγκ είχε πραγματικά συνεισφέρει στο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, έστω και αδύναμα: μεταξύ 1956 και 1963, ήταν υπάλληλος της Rocketdyne, μιας εταιρείας που βοήθησε στο σχεδιασμό των κινητήρων πυραύλων Saturn V.

Το 1976, δημοσίευσε μόνος του ένα φυλλάδιο με τίτλο We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle, το οποίο αναζητούσε στοιχεία για την καταδίκη του μέσω κοκκωδών φωτοαντιγράφων και γελοίων θεωριών.

Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο δημιούργησε μερικές φήμες που διατηρούνται ζωντανές μέχρι σήμερα σε ταινίες του Χόλιγουντ και ντοκιμαντέρ του Fox News, κάποια φόρουμ στο Reddit και κανάλια στο YouTube.

Παρά τον εκπληκτικό όγκο αποδεικτικών στοιχείων (συμπεριλαμβανομένων 382 κιλών βράχου φεγγαριού που συλλέχθηκαν σε έξι αποστολές, επιβεβαίωση από τη Ρωσία, την Ιαπωνία και την Κίνα και τις εικόνες από το Nasa Lunar Reconnaissance Orbiter που δείχνει τα ίχνη που έκαναν οι αστροναύτες στη σεληνόσκονη), η πίστη στο φεγγάρι- Η συνωμοσία της φάρσας έχει ανθίσει από το 1969.

Μεταξύ των αληθοφανών της 11ης Σεπτεμβρίου, των αντιεμβολιαστών, των flat-Earthers, των αρνητών του Ολοκαυτώματος και των συνωμοτών του θανάτου του Έλβις, του Ντίσνεϊ, του Michael Jackson, η ιδέα ότι οι προσεληνώσεις στο φεγγάρι ήταν πλαστές δεν σου προκαλούν πλέον θυμό αλλά μόνο γέλιο.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης