Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΕΠΙΣΤΗΜΗΕσείς θα δοκιμάζατε βίγκαν στρείδια;

Εσείς θα δοκιμάζατε βίγκαν στρείδια;

Η εταιρία “Pearlita“, με βάση την Βόρεια Καρολίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει αναπτύξει vegan στρείδια με βιοδιασπώμενα κελύφη. Η νεοσύστατη επιχείρηση “θαλασσινών” με κυτταρική καλλιέργεια, αποκάλυψε το vegan πρωτότυπο για στρείδια από συστατικά όπως μανιτάρια και φύκια.

Τα στρείδια θα παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια υβριδική προσέγγιση κυτταρικών καλλιεργειών και συστατικών φυτικής προέλευσης για να δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση χαμηλού αντίκτυπου σε αυτό το δημοφιλές θαλασσινό. Για τις κυτταρικές καλλιέργειες, η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα δείγμα ζωντανού στρειδιού για να εξάγει αρκετό ιστό για την καλλιέργεια χιλιάδων κυτταρικών στρειδιών.

Limassol Today - New Pearlita Foods Slide Deck June 2022

Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων ανέφερε ότι εκτιμάται ότι το 85% των υφάλων στρειδιών παγκοσμίως έχει χαθεί. Οι απειλές περιλαμβάνουν τη συγκομιδή στρειδιών, τα κύματα σκαφών, τη ρύπανση, τις ασθένειες και την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών.

“Μου φάνηκε τόσο λογικό”, δήλωσε η Nikita Michelsen, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Pearlita Foods, σχετικά με τη δημιουργία πιο βιώσιμων στρειδιών για κατανάλωση. “Έχουμε οξίνιση και αύξηση της θερμοκρασίας στον ωκεανό”.

Τα στρείδια και άλλα δίθυρα οστρακοειδή μπορούν να μεταδώσουν τον νοροϊό, που μερικές φορές αναφέρεται ως τροφική δηλητηρίαση, στους ανθρώπους που τα καταναλώνουν ωμά ή όχι επαρκώς μαγειρεμένα. Αλλά σύμφωνα με το Veg News, τα κυτταρικά θαλασσινά, όπως τα στρείδια που αναπτύσσει η Pearlita Foods, παρασκευάζονται σε αποστειρωμένο εργαστηριακό περιβάλλον, αποτρέποντας τη μόλυνση από ιούς ή βακτήρια.

Αν ενδιαφέρεστε πάντως, η εταιρία δέχεται αιτήσεις για άτομα που θα ήθελαν να τα γευτούν πριν χτυπήσουν την αγορά.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης