Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυξάνεται η χρήση οπτικών ινών, άνοδος στις μεγάλες ταχύτητες

Αυξάνεται η χρήση οπτικών ινών, άνοδος στις μεγάλες ταχύτητες

ΓΕΡΗΕΤ

Τη συνεχιζόμενη ανοδική τάση στη χρήση οπτικών ινών στη σταθερή τηλεφωνία (Fiber Optic) καταδεικνύουν τα στοιχεία του Γραφείου του Επιτρόπου για Ρύθμιση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) με τις οπτικές ίνες για πρώτη φορά να είναι το κύριο μέσο σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με ποσοστό 31%.

Παράλληλα, κατά το πρώτο μισό του έτους, παρατηρείται ραγδαία αύξηση στα ποσοστά συνδρομών με ρυθμό ταχύτητας ≥100Mbps που αποτελούν πλέον το 47% των συνδρομών, ενώ ο αριθμός συνδρομητών σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης αυξήθηκε κατά 3.875 συνδρομητές ή ποσοστό 1,1% σε σχέση με το 2021.

Αναφορικά με τα μερίδια αγοράς σταθερής τηλεφωνίας το β’ τρίμηνο του έτους, η Cyta παραμένει πρώτη με μερίδιο 55,3% αλλά πτωτική τάση, με δεύτερη την Cablenet 25,8% και ακολουθούν η Primetel με 11% και η Epic με 7,9%.

Τα στοιχεία της κινητής

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΡΗΕΤ για το 1ο εξάμηνο 2022 παρατηρείται αύξηση κατά 43.762 του συνολικού αριθμού των χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2021.

Το ποσοστό συνδρομών συμβολαίου παρουσιάζει αύξηση 3,6% σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2021. Τα πακέτα με unlimited δεδομένα, φωνή και sms αποτελούν το 41,2% των συνδρομών συμβολαίου.

Η αναλογία συνολικού αριθμού χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με τον πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1ο εξάμηνο του 2022 παρουσιάζει αύξηση 4,7% σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2021 φτάνοντας στο 148,6%.

Mερίδια αγοράς

Όσον αφορά τους συνδρομητές συμβολαίου παρατηρείται μικρή αυξομείωση στους τρεις παροχείς, ενώ η Cablenet, η οποία εισήλθε στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας το 2017, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις φτάνοντας το 6,5%.

Σε σχέση με χρήστες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας η Primetel και η Cablenet παρουσιάζουν αύξηση των ποσοστών τους με παράλληλη πτώση στα μερίδια της Cyta και της Epic

 Όσον αφορά τα συνολικά μερίδια αγοράς των παροχέων, η Primetel και η Cablenet παρουσιάζουν αύξηση των ποσοστών τους που συνοδεύεται με πτώση στα μερίδια της Cyta και της Epic.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης