Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗSCI-TECHΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί απέλυσε ο Έλον Μάσκ όλα τα στελέχη με το που αγόρασε...

Γιατί απέλυσε ο Έλον Μάσκ όλα τα στελέχη με το που αγόρασε το Twitter

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ απέλυσε ανώτερα στελέχη σε μια προσπάθεια να αποφύγει βαριές αποζημιώσεις, ενώ ετοιμάζονται κι άλλες απολύσεις για να αποφευχθούν οι επιχορηγήσεις μετοχών που λήγουν την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ το Σάββατο.

Ο Μασκ απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Parag Agrawal, τον οικονομικό διευθυντή Ned Segal και την επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής Vijaya Gadde μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, ανέφεραν στο Reuters άτομα με γνώση του θέματος.

Τους είχε κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και τους επενδυτές του Twitter σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Equilar, τα στελέχη επρόκειτο να λάβουν πληρωμές αποχώρησης συνολικού ύψους περίπου 122 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επικαλούμενη άγνωστα άτομα που γνωρίζουν το θέμα, η διαδικτυακή ενημερωτική σελίδα The Information ανέφερε ότι ο Έλον Μασκ απέλυσε τέσσερα κορυφαία στελέχη του Twitter, συμπεριλαμβανομένων των Agrawal και Segal “με αιτιότητα”, σε μια προφανή προσπάθεια να αποφύγει την αποζημίωση αποχώρησης.

Σε ένα tweet το Σάββατο, ο αναλυτής της LightShed, Rich Greenfield, είπε ότι ο Μασκ απέλυσε κορυφαία στελέχη του Twitter «με αιτιότητα», εμποδίζοντας την κατοχύρωση των μη κατοχυρωμένων μετοχών τους ως μέρος μιας προσπάθειας για αλλαγή του ελέγχου της εταιρείας.

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο και το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να έρθει σε επαφή με τα απολυμένα στελέχη.

Η διευθύντρια έρευνας στην Equilar Courtney Yu είπε στο Reuters την Παρασκευή ότι τα απολυμένα στελέχη του Twitter «θα έπρεπε να λάβουν αυτές τις πληρωμές (απόλυσης) εκτός εάν ο Έλον Μασκ είχε λόγο τερματισμού, με την αιτιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις να είναι συνήθως ότι παραβίασαν το νόμο ή παραβίασαν την πολιτική της εταιρείας”.

Εν τω μεταξύ, οι New York Times ανέφεραν το Σάββατο ότι ο Μασκ διέταξε περικοπές θέσεων εργασίας σε όλη την εταιρεία, με ορισμένες ομάδες να περιορίζονται περισσότερο από άλλες και οι απολύσεις θα πραγματοποιούνταν πριν από την 1 Νοεμβρίου, όταν οι εργαζόμενοι ήταν προγραμματισμένο να λάβουν επιχορηγήσεις μετοχών ως μέρος της αποζημίωσής τους.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης