Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΜαραθώνιος Λεμεσού: Έντεκα χιλιάδες συμμετοχές!

Μαραθώνιος Λεμεσού: Έντεκα χιλιάδες συμμετοχές!

Στους ρυθμούς του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ κινείται η Λεμεσός.  Χιλιάδες δρομείς απογειώθηκαν στον Εταιρικό Αγώνα Primetel 5km του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ!

Παρά το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος Λεμεσού (ΟΠΑΠ) έχει εδώ και δύο χρόνια αναβληθεί λόγω της πανδημίας, η φετινή επαναδιοργάνωση του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η παραλία της Λεμεσού παρά το κρύο, απέκτησε μια φαντασμαγορική εικόνα και συγκινεί. Συγκινεί λόγω αφενός του σκοπού για τον οποίο αυτός ο Μαραθώνιος διοργανώνεται, συγκινεί γιατί αφετέρου ο κόσμος είναι αλληλέγγυος σε όμορφους σκοπούς, αλλά κυρίως συγκινεί καθώς φαίνεται πως ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων της Λεμεσού, ακόμα και αν προέρχεται από ΕΞΗΝΤΑΟΚΤΩ διαφορετικές χώρες, γίνεται μέρος αυτής της πόλης, αυτού του τόπου και συμπλέκεται, συμμετέχει, και δείχνει το υπέροχο πρόσωπο της πολυπολιτισμικότητας της πόλης μας.

Ο ιδιωτικός τομέας και το υγιές επιχειρείν της πόλης φαίνεται να κάνει πολύ καλή δουλειά, τόσο στη διοργάνωση αλλά και στην κουλτούρα που δημιουργεί στους εργαζομένους των επιχειρήσεων τους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι τόσες πολλές εταιρείες συμμετέχουν με μεγάλους αριθμούς και δεν απέχουν από τη ζωή της πόλης ούτε από τα κοινωνικά αντανακλαστικά της αξίας της προσφοράς που πρέπει να δημιουργούν ως εταιρική συνείδηση.

Μια γιορτή λοιπόν, του αθλητισμού, μια γιορτή κοινωνική, μια γιορτή του δημόσιου χώρου, μια γιορτή επανέναρξης της ζωντάνιας και της συνάντησης ανθρώπων, μια γιορτή της ¨μαλτι-καλτι” Λεμεσού μας.

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, για αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του νησιού, κατέφθασα αθλητές και δρομείς από όλο τον κόσμος. Σημειώνεται ακόμα πως οι περισσότεροι ξένοι αλλά και οι επαγγελματίες αθλητές θα συμμετάσχουν στις διαδρομές της Κυριακής.

Τι μας δίνει αυτό; Την προσέγγιση της οδού δημιουργίας κι άλλων τέτοιων υπέροχων διοργανώσεων οι οποίες ωθούν τον αθλητικό τουρισμό.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα είναι κλειστός ο παραλιακός δρόμος, και στις δύο λωρίδες, από το ύψος της οδού Ανεξαρτησίας μέχρι το Crowne Plaza, από τις 08:00 μέχρι τις 11:00 το πρωί.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου οι δρόμοι που θα επηρεαστούν είναι οι ακόλουθοι:

Από τις 06:30 μέχρι τις 09:30:

-ο δρόμος Ασώματου προς το roundabout Mymall

-ο δρόμος από το roundabout MyMall προς το roundabout Ladies Mile

-ο δρόμος από το roundabout Ladies Mile προς το roundabout Νέου Λιμανιού

-ο δρόμος από roundabout Νέου Λιμανιού διαμέσου της Φραγκλίνου Ρούσβελτ στον Παραλιακό.

Από τις 06:30 μέχρι τις 13:00:

  • Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από το Elias Beach Hotel μέχρι το δυτικό άκρο του Μόλου (πλατεία Κάστρου). Το κομμάτι αυτό θα αρχίσει να δίνεται σταδιακά προς την τροχαία κίνηση ξεκινώντας από το ανατολικό κομμάτι (Elias Beach Hotel) από τις 12:00.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν το κοινό για την υπομονή και την κατανόηση.

Η διοργάνωση αυτή έχει ήδη φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, δήλωσε προηγουμένως ο διοργανωτής ΟΠΑΠ, καθώς όπως είπαν: “Προωθούμε τη διοργάνωση στο εξωτερικό, προβάλλοντας κατ’ επέκταση την Κύπρο ως ιδανικό προορισμό που συνδυάζει άρτιες υποδομές, ηλιοφάνεια, ζεστή φιλοξενία και καλό φαγητό, μαζί με έναν παγκοσμίου επιπέδου μαραθώνιο. μέσω αυτής της αρκετά δαπανηρής καμπάνιας κερδισμένη είναι η Κύπρος, καθώς μπορεί ένας δρομέας να μην τρέξει τελικά στη Λεμεσό, αλλά θα γνωρίσει και ίσως επισκεφθεί την Κύπρο οποιαδήποτε άλλη στιγμή”.

Δεκα χιλιαδες διανυκτερευσεις

Τα τελευταία χρόνια έχουν τριπλασιαστεί οι δρομείς από το εξωτερικό που συμμετέχουν στην πιο μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου και στόχος είναι να πολλαπλασιαστούν. Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ δεν περιορίζονται στην παραδοσιακή τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανία, αλλά μέσω διαδικτύου και διάφορων συνεργειών και συνεργασιών, γίνεται στοχευμένη προώθηση σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη, Βαλκάνια, Ρωσία, Ελλάδα και Μέση Ανατολή.


Υπολογίζεται ότι η Λεμεσός επωφελείται από περισσότερες από δέκα χιλιάδες διανυκτερεύσεις την περίοδο του ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ. Οι πλείστοι δρομείς που φτάνουν από το εξωτερικό φέρνουν μαζί και τις οικογένειές τους, επιλέγοντας να συνδυάσουν τον αγώνα με μια σύντομη απόδραση στην ηλιόλουστη Κύπρο, σε μια περίοδο όπου στην ηπειρωτική Ευρώπη επικρατούν ακόμα χειμερινές συνθήκες. 

«Ωθηση σε δεκαδες επιχειρησεις»

«Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για την Κύπρο αλλά και την πιο σημαντική στην προσπάθεια προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας»

«Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία ενισχύει σημαντικά το τουριστικό ρεύμα προς την πόλη μας και δίνει ώθηση σε δεκάδες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, όπως ξενοδοχειακές μονάδες και χώροι εστίασης, ενώ παράλληλα προβάλλει την πόλη μας διεθνώς και δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες αθλητές να την γνωρίζουν και –γιατί όχι- να παρατείνουν την επίσκεψη τους για να την απολαύσουν περισσότερο ή και να επιστρέψουν στην Κύπρο ως τουρίστες κάποια άλλη στιγμή»  

Μέσα από την καμπάνια προώθησης του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ δεν προβάλλεται μόνο η πόλη της Λεμεσού αλλά και η επαρχία και ορεινές περιοχές, όπως οι Πλάτρες, το Όμοδος και τα άλλα κρασοχώρια, αφού στόχος είναι η ανάδειξη τόσο της αγωνιστικής όσο και της τουριστικής πτυχής, προσφέροντας στον επισκέπτη επιλογές και πέραν του αγώνα.

Για τη χαρά της συμμετοχής και της προσφοράς

Ο θεσμοθετημένος και επιτυχημένος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, πραγματοποιούνται σήμερα κι αύριο, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες δρομείς να τρέξουν για τη χαρά της συμμετοχής, της διάκρισης, αλλά και της προσφοράς.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ διοργανώνεται για 14η φορά και αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου με διεθνή αναγνώριση. Όπως ανακοινώθηκε οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενη διοργάνωση, με τα οφέλη για την Κύπρο να είναι πολυσήμαντα.

Πέρα από την αγωνιστική του σημασία, ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού θα λειτουργήσει πάλι και σαν «δότης κοινωνικής ωφελιμότητας» με την ευρύτερη κοινωνική αξία κάθε αθλητικού γεγονότος η οποία είναι πάντα βασικό κριτήριο.

Μέσα από τον αγώνα θα ενισχυθεί ξανά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όπως δηλώνει ο ΟΠΑΠ, προσθέτοντας ότι « Η ΟΠΑΠ Κύπρου, διατηρεί τη δύναμη και την αντοχή να καλύπτει νικηφόρα διαδρομές προσφοράς στην υγεία, τον πολιτισμό, την παιδεία, το περιβάλλον και βέβαια στον αθλητισμό. Είναι για μας ένας άλλος μαραθώνιος με αφετηρία και κατάληξη τον άνθρωπο της Κύπρου και την ίδια την κοινωνία μας. Με την ίδια δύναμη και ευαισθησία θα τρέξει και τώρα.

Ο Διευθυντής της διοργάνωσης Σπύρος Σπύρου, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου που για ακόμη μια χρονιά στηρίζει, ως ο μεγάλος χορηγός, τον Μαραθώνιο Λεμεσού και βεβαίωσε ότι ο διήμερος αγώνας θα προτάξει το κοινωνικό μήνυμα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» για την ίδια τη ζωή. «Η κοινωνική διάσταση της μεγάλης διοργάνωσης», πρόσθεσε ο κύριος Σπύρου, «θα προσφέρει τη χαρά της συμμετοχής αλλά και τη χαρά της προσφοράς, ενισχύοντας φορείς και ιδρύματα που αφιερώνουν το έργο τους στη στήριξη όσων μας χρειάζονται». Ο κύριος Σπύρου ανακοίνωσε επίσης ότι ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ έχει περιληφθεί στην παγκόσμια σειρά αγώνων για δρομείς άνω των σαράντα ετών, δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε αυτούς, να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε ένα Παγκόσμιο αγώνα!

«με αυτές τις συμμαχίες ανθρωπιάς συνεχίζουμε δημιουργικά το έργο μας για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία».

Εδώ μπορείτε να βλέπετε live τα αποτελέσματα των ονομάτων που προηγούνται στον μαραθώνιο και τις θέσεις των συμμετεχόντων ανά πάσα στιγμή.

Σχετικά με την αυριανή μέρα

ΠΡΟΦΙΛ ΔΡΟΜΟΥ

Ημερομηνία: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022

Ώρα: 7:30 π.μ

Σημαντική Ειδοποίηση:

Οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στην γραμμή εκκίνησης μια ώρα πριν την ώρα εκκίνησης. Μέσα στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού κάθε 2.5 Χλμ με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Energy Gels, ηλεκτρολύτες, αναψυκτικά και φρούτα. 
Θα υπάρχουν τουαλέτες διαθέσιμες κάθε 2.5 Χλμ ξεκινώντας απο τα 5 Χλμ. Στον τερματισμό του δρόμου οι δρομείς θα παραλάβουν νερό, Energy Gels, ηλεκτρολύτες, αναψυκτικά και φρούτα, και το μετάλλιο συμμετοχής τους. Επίσης στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχει αίθουσα μασάζ που θα προσφέρει αποθεραπεία, χορηγία της Medochemie.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του Μαραθώνιου θα είναι στο δυτικό μέρος του Μόλου. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

H διαδρομή του Μαραθωνίου είναι επίπεδη, γρήγορη και παραλιακή, παρέχοντας το ιδανικό περιβάλλον για τους δρομείς να φτάσουν και να ξεπεράσουν το ρεκορ τους!

Για όσους θέλουν να εγγραφούν για συμμετοχή, μπορούν να το κάνουν εδώ.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης