Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕίδα όνειρο τον Τεντόγλου

Είδα όνειρο τον Τεντόγλου

Γράφει ο Χάρης Χεϊζάνογλου

Με παίρνει τηλέφωνο, μου λέει, “δηλαδή εσύ τώρα τον συμπαθείς τον Τεντόγλου ε;”, του λέω “Ναι, γιατί όχι;”… και μου λέει ξεφυσώντας:

-Μαλάκα, ο Τεντόγλου έχει γίνει ο εφιάλτης μου, έρχεται κάθε βράδυ στον ύπνο μου και με κοιτάζει επίμονα μέσα στα μάτια!

-Και; Σου μιλάει; σου λέει κάτι;

-Ναι… μου λέει χαλαρός ότι δεν έχω καμία δικαιολογία!

-Δικαιολογία για ποιο πράγμα;

-Για το ότι δεν έχω κίνητρο όπως έχει αυτός!

-Οκ… αλλά γιατί έρχεται συγκεκριμένα ο Τεντόγλου στον ύπνο σου και όχι κάποιος άλλος για να σου την πει που δεν είχες κίνητρο; Γιατί ο Τεντόγλου και όχι ο Αντετοκούνμπο ξερωγώ;

-Γιατί ρε μαλάκα όλοι οι άλλοι είχαν λόγους να έχουν κίνητρο. Βιώσαν δυσκολίες, πιέστηκαν από καταστάσεις, είχαν λόγο να έχουν θέληση και όρεξη για να παλέψουν και να αποδείξουν πράγματα! Ο Τεντόγλου όμως…

-Κατάλαβα… Ο Τεντόγλου είναι περισσότερο σαν εσένα, είναι πιο κοντά σε αυτό που θεωρείς “μέσο όρο”, το παιδί της μέσης οικογένειας που είχε playstation αλλά είχε και κίνητρο να σηκωθεί από τον καναπέ.

-Ακριβώς! Είναι μια εκδοχή του εαυτού μου που δεν μπόρεσα να είμαι. Δεν θα μπορούσα να είμαι Αντετοκούνμπο, δεν είχα γονείς μετανάστες και δεν πουλούσα CD για να ζήσω. Τεντόγλου όμως;

-Καλά, ούτε Τεντόγλου θα μπορούσες να γίνεις! Ούτε εγώ…

-Όχι, αλλά θα μπορούσες τουλάχιστον να σηκωθείς από τον καναπέ και να προσπαθήσεις! Αυτό είναι το πρόβλημα με τον Τεντόγλου, ότι ξεκινάει από τον μέσο όρο, κι αντί να κάτσει στον καναπέ του όπως όλοι, βγαίνει έξω και πηδάει σαν κατσίκι και χαλάει την πιάτσα, και μετά εσύ δεν έχεις καμία δικαιολογία να πεις στον εαυτό σου.

-Πού θες να καταλήξεις;

-Ότι αν εγώ δεν έχω καμία δικαιολογία και αισθάνομαι ότι με εκθέτει ο Τεντόγλου για το γεγονός ότι δεν σηκώθηκα ποτέ από τον βολικό καναπέ του μέσου όρου, φαντάσου τί θα έπρεπε να αισθάνεται ο μέσος ρατσιστής αν είχε στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας και της θέσης του! Τότε, όχι μόνο θα καταλάβαινε ότι τη φυλακή του μέσου όρου μέσα στην οποία κατοικεί αυτάρεσκα και μίζερα δεν την σπάει ο Αντετοκούνμπο και η Τζένγκο, που δεν ήταν ποτέ μέσος όρος, αλλά ο Τεντόγλου, αλλά θα αισθανόταν και εντελώς μαλάκας που έχει εφεύρει ως δικαιολογία για τη δική του βολική αυτοφυλάκιση ότι του φταίει ο Αντετοκούνμπο.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης