Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΣΤΗΛΕΣΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑΒιώσιμη κινητικότητα στην Πολωνία: Το φιλόδοξο σχέδιο της πόλης Γκτίνια

Βιώσιμη κινητικότητα στην Πολωνία: Το φιλόδοξο σχέδιο της πόλης Γκτίνια

Η πόλη Γκτίνια στη βόρεια Πολωνία, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο ενός φιλόδοξου έργου για τον σχεδιασμό της βιώσιμης κινητικότητας.

Η πόλη Γκτίνια στη βόρεια Πολωνία, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο ενός φιλόδοξου έργου για τον σχεδιασμό της βιώσιμης κινητικότητας.

Ο αντιδήμαρχος της Γκτίνια αρμόδιος για την ποιότητα ζωής, λέει στο euronews ποιοί παράγοντες ήταν οι πιο σημαντικοί για τη διοίκηση της πόλης.

«Επενδύσεις στις οικολογικές μεταφορές: σε τρόλεϊ και ηλεκτρικά λεωφορεία. Θέλουμε οι μεταφορές να είναι σύγχρονες, αλλά πάνω από όλα ασφαλείς. Θέλαμε επίσης θα δημιουργηθούν συχνά δρομολόγια μέσα στην πόλη. Θέλουμε επίσης να αναπτύξουμε την εφαρμογή μας για κινητά, επιτρέποντας σε κάθε κάτοικο να επιλέξει το πιο οικολογικό και φιλικό μέσο μεταφοράς και μετακίνησης», λέει στην κάμερα του euronews.

Limassol Today - Image 14 15

Οι ντόπιοι ακτιβιστές εκτιμούν το έργο του συμβουλίου, αλλά πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη βελτίωση της πόλης.

Η Γκτίνια δεν κατασκευάζει ποδηλατόδρομους όπου χρειάζεται, αλλά μόνο όπου μπορεί να στηριχθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτό μπορούμε να το δούμε στους αριθμούς: Η πόλη έχει αυτή τη στιγμή 700 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους. Κάθε χρόνο, το μερίδιο των μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μειώνεται. Επενδύσεις όπως η κατασκευή ενός υπόγειου πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης θα εδραιώσουν αυτή την αρνητική τάση.

Σημαντική είναι επίσης η πράσινη διάσταση αυτώντων πρωτοβουλιών. Από τη μία πλευρά, η πόλη και οι ακτιβιστές καταφέρνουν να φυτέψουν τους δρόμους με δέντρα, από την άλλη – υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή δρόμων που να σχετίζονται με την υλοτομία.

Limassol Today - Image 14 16

Ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει πραγματικότητα. Ακτιβιστές τονίζουν ότι η κοινή δουλειά Δήμου και κατοίκων είναι απαραίτητη.

Η δημοσιογράφους του euronews, Magdalena Chodownik μεταδίδει: «Η Γκντίνια φημίζεται για τις πρωτοβουλίες της. Το μυστικό μπορεί να είναι η δέσμευση τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των πολιτών της πόλης να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους»

Απο: OLAFAQ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης