Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗH Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός για συνταξιοδότηση, 7η η Κύπρος

H Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός για συνταξιοδότηση, 7η η Κύπρος

H Reassured, μεσίτες ασφαλίσεων ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε έρευνα για τις 10 καλύτερες και πιο προσιτές χώρες για να συνταξιοδοτηθεί κανείς το 2023, εξετάζοντας παράγοντες όπως το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς και ο δείκτης κόστους ζωής.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ως η κορυφαία χώρα για συνταξιοδότηση, λόγω των πολλών ωρών ηλιοφάνειας, του προσδόκιμου ζωής των 81 ετών και των προσιτών εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με 6.358 συνολικό σκορ και το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την 85η θέση για τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι η Reassured ανέλυσε έξι βασικούς παράγοντες που οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν όταν σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να αποκαλύψει τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση το 2023, χρησιμοποιώντας σταθμισμένες μετρήσεις για το κόστος ζωής, το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς, τα ετήσια επίπεδα ηλιοφάνειας, το προσδόκιμο ζωής και τον συνολικό πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Αναφέρεται ότι η Ελλάδα με 2.773 ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθυσμό άνω των 65 ετών καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Πορτογαλία και ακολουθεί η Ιταλία.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με σχετικά χαμηλό κόστος ζωής και υψηλό προσδόκιμο ζωής και είναι δημοφιλής προορισμός για συνταξιούχους από το ΗΒ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν Κούβα, Ιαπωνία και Πουέρτο Ρίκο.

Η Reassured είναι ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αναλυτική μελέτη βρίσκεται παρακάτω και εδώ: https://www.reassured.co.uk/most-affordable-countries-to-retire-to/

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης