Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΗ κατάσταση της κατασκευής του δρόμου στο νέο γήπεδο Limassol Arena

Η κατάσταση της κατασκευής του δρόμου στο νέο γήπεδο Limassol Arena

Ενώ το νέο γήπεδο Λεμεσού Άλφα Μέγα (όπως είναι η επίσημη ονομασία του), ή αλλιώς Limassol Arena (κατά πως το ονομάζει ο κόσμος) φαίνεται να οδεύει προς ολοκλήρωση, με τις όποιες καθυστερήσεις, εκείνο που απομένει να δούμε είναι πώς, πότε και με ποια μελέτη κατασκευάζεται το οδικό δίκτυο γύρω από το νέο στάδιο της πόλης.

Οι καθημερινές διαμαρτυρίες των κατοίκων της δυτικής Λεμεσού, για την συμφόρηση και ταλαιπωρία που προκαλούν τα έργα έγιναν αδιάλληπτες και έντονες, καθώς η καθυστέρηση στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων κι οι ρυθμοί που γίνονται, προκαλούν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και διερχόμενους της περιοχή, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Ειδικά τις ώρες κατά τις οποίες γονείς παίρνουν ή παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο Κολοσσίου πλησίον του γηπέδου, η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Δεν υπάρχει κάποια πρόσβαση αλλά φαίνεται εκ του προχείρου να τέλειωσε ένα κομμάτι του δρόμου το οποίο σε κατευθύνει προς τα ανατολικά, δηλαδή στο σημείο όπου κάποιος βγαίνει από τον αυτοκινητόδρομο από τον Ύψωνα, και οδηγείται προς τη γέφυρα. Δημιουργήθηκε ένας κυκλικός κόμβος με δυτική κατεύθυνση ο οποίος φτάνει μπροστά από το σχολείο και από εκεί με νότια πορεία οδηγείσαι προς την είσοδο του χώρου στάθμευσης του νεου γηπέδου. Διαφαίνετια να χρειάζεται ακόμη αρκετός όγκος δουλειάς για το οδικό δίκτυο… Προβληματίζει ωστόσο η χωροθέτηση των χώρων στάθμευσης, ο οποίος όπως φαίνεται θα προκαλεί μεγάλη συμφόρηση κατά την αποχώρηση των φιλάθλων. Επιπρόσθετα προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν δομές φωτισμού στα σημεία, κάτι που ελπίζουμε να προνοηθεί και να είναι στα σκαριά.

Εκείνο που ελπίζουμε είναι το έργο να υλοποιηθεί νωρίς ώστε να μην σταθεί εμπόδιο στην ημερομηνία παράδοσης του γηπέδου αφενός, και αφετέρου να είναι προϊόν σωστής μελέτης, τόσο του κυκλοφοριακού, όσο και της ασφαλούς προσέλευσης κι αποχώρησης των οπαδών. Και κυρίως να μην υλοποιείται με προχειρότητα απλά για να είναι έτοιμο μαζί με το γήπεδο.

Φωτογραφίες από την παρούσα κατάσταση κατασκευής του οδικού δικτύου

Limassol Today - Image 2 10
Limassol Today - Image 2 11
Limassol Today - Image 2 12
Limassol Today - Image 2 13
Limassol Today - Image 2 14
Limassol Today - Image 2 15
Limassol Today - Image 2 16

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης