Νέο οινοποιείο στο χωριό Κοιλάνι της επαρχίας Λεμεσού είναι στα σκαριά.
Στο Κοιλάνι ήδη υπάρχουν άλλα τρία οινοποιεία και η περιοχή φαίνεται ότι παίρνει τα σκήπτρα της οινοπαραγωγής, αν υπολογίσει κανείς ότι εκεί δραστηριοποιούνται το Οινοποιείο Βλασίδης, το Οινοποιείο Αγία Μαύρη και το Οινοποιείο Ερημούδης.
Η υλοποίηση του θα γίνει μέσα σε τεμάχιο που έχει έκταση 18,047 m2.
Το κτήριο του οινοποιείου θα εκτείνεται στα 1345 m2.
Η ανέγερση του οινοποιείου θα γίνει σε ένα εκ των πραγμάτων φυσικό του χώρο, καθώς το τεμάχιο είναι αμπελώνας.
Η ανέγερση του θα στοιχίσει €600.000 όπως αναγράφει η Έκθεση Πληροφορίων του Τμήματος Περιβάλλοντος.
Το οινοποιείο θα επεξεργάζεται 50-60 τόνους σταφυλιών τον χρόνο ώστε να παράγει κρασί κόκκινο, λευκό, ροζέ, κουμανταρία, ξηρό και ημίγλυκο, και πιο συγκεκριμένα οι ποικιλίες θα αφορούν Μαραθεύτικο, Ξυνιστέρι, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon και Mataro.
Κάθε χρόνο θα εμφυαλώνονται περίπου 50,000-60,000. μπουκάλια.
Δείτε εδώ ένα πρόσφατο αφιέρωμα του Limassol Today στο χωριό Κοιλάνι αλλά και στους οινοπαραγωγούς του.