Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΕΙΚΑΣΤΙΚΑΈκθεση Τελειοφοίτων του Τμήματος Καλών Τεχνών

Έκθεση Τελειοφοίτων του Τμήματος Καλών Τεχνών

Στο πλαίσιο της εικαστικής αυτής έκθεσης, οι νέες/οι καλλιτέχνιδες/ες προτείνουν ενότητες έργων με εικαστικές εγκαταστάσεις, σχέδια, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφίες, βίντεο, χαρακτική, ψηφιδωτά αλλά και τους πειραματικούς συνδυασμούς τους  έως και με τεχνητή νοημοσύνη.

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΤΕΠΑΚ)  διοργανώνει έκθεση των τελειοφοίτων του, με τίτλο FINAL CUTS 2023, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 17 Μαΐου 2023 στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού -Αποθήκες Παπαδάκη σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού. Η συνεργασία των δύο οργανισμών, πανεπιστημιακού και δημοτικού, πριμοδοτεί ενεργά το πολιτιστικό αφήγημα της πόλης της Λεμεσού.

Το πρώτο και μοναδικό τμήμα Καλών Τεχνών σε δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας, γιορτάζει ξανά την αποφοίτηση των φοιτητριών/ών του, για δεύτερη χρονιά.

Στο πλαίσιο της εικαστικής αυτής έκθεσης, οι νέες/οι καλλιτέχνιδες/ες προτείνουν ενότητες έργων με εικαστικές εγκαταστάσεις, σχέδια, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφίες, βίντεο, χαρακτική, ψηφιδωτά αλλά και τους πειραματικούς συνδυασμούς τους  έως και με τεχνητή νοημοσύνη.

Η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει το εφαλτήριο των φοιτητριών/ών για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ενώ παραμένει στο πνεύμα της ενθάρρυνσης για μια ανανέωση των εικαστικών δεδομένων της Λεμεσού και της Κύπρου.

Ανερχόμενες/οι νέες/οι καλλιτέχνιδες/ες παρουσιάζουν επιλεγμένα έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, και πραγματεύονται ποικίλες, τοπικές και οικουμενικές θεματικές: τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα και τη φύση, τη φιλία, τις υβριδικές μορφές ζωής, τον εκτοπισμό πληθυσμών, την μνήμη της πόλης, την συνάντηση ανθρώπων και φύσης, την προσφυγιά και τα αρχεία της, το τραύμα, το πένθος και  τη λύτρωση, το εσωτερικό τοπίο της ανθρώπινης κατάστασης, τη θέση της γυναίκας, τον υπερκαταναλωτισμό,  τον ρόλο των τεχνών και του καλλιτέχνη. Οι πιο πάνω θεματικές και ανησυχίες είναι μερικές από αυτές που συνθέτουν ένα πεδίο δημιουργικού προβληματισμού στους/στις τελειόφοιτους/τες, που διαμορφώνουν πλέον την καλλιτεχνική και ανθρώπινή τους ταυτότητα στη σύγχρονη κοινωνία.

Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη

Εγκαίνια: 17 Μαΐου 2023 στις 7:30 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 18-24 Μαΐου 2023

Ωράριο λειτουργίας 10.00 – 18.00, Σάββατο  10.00 – 14.00

Επικοινωνία: 25 367700

www.facebook.com / Limassol Municipal Arts Center – Apothikes Papadaki

Instagram.com / apothikespapadaki

Πτυχίο (ΒΑ) στις Καλές Τέχνες

Το Πτυχίο (ΒΑ) στις Καλές Τέχνες προσφέρει  καλλιτεχνική εκπαίδευση, θεωρητικές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες υψηλού επιπέδου, παρέχοντας ένα  περιβάλλον για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης· η γνωριμία και ο πειραματισμός με τα υλικά και η διερεύνηση μεθόδων πανεπιστημιακής μελέτης και καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα στα εκάστοτε φιλοσοφικά, θεωρητικά, ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά πλαίσια βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής του. Με αυτόν τον τρόπο στοχοθετείται η δημιουργία μελλοντικών γενιών καλλιτεχνών με σημαντικό αντίκτυπο στην καλλιτεχνική δημιουργικότητα και την πολιτιστική παραγωγή σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Στόχος, επίσης, είναι να ενδυναμώσει τις/τους νέες/ους καλλιτέχνες να σφυρηλατήσουν τις μελλοντικές τους πρακτικές τόσο εντός του κυπριακού πλαισίου και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του όσο και σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης