Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΜΟΥΣΙΚΗΓερμανικός Ρομαντισμός

Γερμανικός Ρομαντισμός

Η 9η σεζόν της σειράς συναυλιών Commandaria Orchestra & Friends  προσκαλεί τους λάτρεις της κλασικής μουσικής σε δύο μοναδικά ρεσιτάλ μουσικής δωματίου αφιερωμένα στον γερμανικό ρομαντισμό που θα πραγματοποιηθούν στο Κυπριακό Οινομουσείο.

Το πρώτο ρεσιτάλ θα λάβει χώρα το Σάββατο, 1η Απριλίου 2023, και τιτλοφορείται ως  ΛΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΡΙΕΣ  και το δεύτερο, θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, από τον κλαρινετίστα Γιώργο Γεωργίου και τον πιανίστα Rami Sarieddine και είναι αφιερωμένο στο ρεπερτόριο για κλαρίνο και πιάνο.

Το καστ του ρεσιτάλ ΛΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΡΙΕΣ, είναι ένα τρίο το οποίο ανέβασαν μαζί αρκετές συναυλίες τα τελευταία δύο χρόνια και αποτελείται από την Σάββια Ιακώβου (σοπράνο), τον Δημήτρη Σπανό (βαρύτονο) και την Μαριόλα Χαριτίδου Guy (πιάνο).

Η Σάββια Ιακώβου είναι μια νεαρή και υποσχόμενη Κύπρια τραγουδίστρια, η οποία άρχισε την καριέρα της στην Αγγλία, τραγουδώντας, ανάμεσα σε άλλα, Amelia από την όπερα Un Ballo in Maschera του Verdi, Mimi από την La Bohéme του Puccini και άλλα.

Ο Δημήτρης Σπανός, ένας εξαιρετικός Κύπριος μουσικός που έχει αφοσιωθεί τα τελευταία μερικά χρόνια στην μονωδια και εμφανίστηκε, με μεγάλη επιτυχία, σε διάφορες συναυλίες μουσικής δωματίου. Και οι δύο μονωδοί, εδώ στην Κύπρο, διδάσκονται και καθοδηγούνται από την Ελένη Κάνθου.

Η πιανίστα της συναυλίας είναι η répétiteur Μαριόλα Χαριτίδου Guy, η οποία, εκτός από την καταξιωμένη δουλειά της ως καθηγήτρια πιάνου, έχει προετοιμάσει πολλές διεθνείς παραγωγές όπερας, έχει καθοδηγήσει και συνοδεύσει τραγουδιστές και οργανοπαίκτες σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, συναυλίες, ηχογραφήσεις κ.λπ.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, μια επιλογή από λίντερ που καθηλώνουν τον ακροατή, όπως αυτά από το πλούσιο έργο του Franz Schubert -Am Brunnen vor dem Tore, Moregngruss, Atys- τα απαιτητικά στην ερμηνεία τραγούδια από τον κύκλο τραγουδιών Dichetrliebe του Robert Schumann καθώς επίσης, υπέροχα και πολύ ευχάριστα τραγούδια από τον Johannes Brahms. Οι επιλεγμένες άριες και ντουέτα από τον Mozart έχουν στόχο να προσφέρουν μια εορταστική ατμόσφαιρα στην όλη παράσταση.

Σάββατο | 1η  Απριλίου 2023 | 19:00 | Εισιτήριο: €15 / €7

Κυπριακό Οινομουσείο | Ερήμη, Λεμεσός |

Πληροφορίες: +357 99907636 | [email protected]

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από την σελίδα: www.cypruswinemuseum.com

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης