Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΑπόφαση «ορόσημο» αποκλεισμού οπαδού από όλα τα γήπεδα για ρατσιστικό μήνυμα σε...

Απόφαση «ορόσημο» αποκλεισμού οπαδού από όλα τα γήπεδα για ρατσιστικό μήνυμα σε παίκτη

Ενας άνδρας που εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση στον επιθετικό της Μπρέντφορντ, Ιβαν Τόνεϊ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκλείστηκε από κάθε ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Βρετανία για τρία χρόνια.

Αυτή είναι η πρώτη εντολή απαγόρευσης που εκδόθηκε βάσει του νόμου περί Αστυνομίας, Εγκλήματος, Καταδίκης και Δικαστηρίων του 2022 και χαρακτηρίζεται ως «ορόσημο» για τη χώρα.

Ο Αντόνιο Νιλ, 24 ετών, παραδέχθηκε ότι έστειλε ένα προσβλητικό μήνυμα στον ποδοσφαιριστή ενώπιον του Δικαστηρίοου Newcastle Magistrates’ Court τον Ιανουάριο.

Ο Νιλ, από το Μπλιθ, καταδικάστηκε επίσης σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με αναστολή για δύο χρόνια. Με την απαγόρευση εισόδου, εκτός από όλους τους αγώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Νιλ δεν επιτρέπεται ακόμη να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει διεθνή φιλικά, προκριματικούς αγώνες και τουρνουά.

Η νομοθεσία θεσπίστηκε πέρυσι για να διευρύνει το πεδίο απαγόρευσης στα εγκλήματα μίσους που λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο.

Ο 24χρονος ομολόγησε την ενοχή του για την αποστολή προσβλητικού μηνύματος και ζήτησε συγγνώμη από τον Ιβάν Τόνει. Ο παίκτης της Μπρέντφορντ είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα που είχε λάβει από τον νεαρό στο Instagram τον Οκτώβριο, με την αστυνομία να αντιμετωπίζει το περιστατικό ως έγκλημα μίσους.

Ο Νιλ απολογήθηκε στο δικαστήριο για την αποστολή του μηνύματος, το οποίο χαρακτηρίστηκε από έναν δικαστή ως «εξαιρετικά προσβλητικό».

Ο Τόνει έλαβε επίσης ρατσιστικά και υβριστικά μηνύματα στον λογαριασμό του στο Instagram αφού σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης εναντίον της Αρσεναλ στο Emirates Stadium τον Ιανουάριο. Η Μπρέντφορντ περιέγραψε την απαγόρευση που επιβλήθηκε στον Νιλ ως «απόφαση ορόσημο».

Πηγή: BBC

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης