Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΟυκρανικό: Το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο

Ουκρανικό: Το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο

Την εκτίμηση ότι όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις δείχνουν ότι το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία, εξέφρασε ο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Ο κ. Σχοινάς, ο οποίος απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κρίση στην Ουκρανία στο πλαίσιο δηλώσεων του στην Αθηένου την Κυριακή, αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη σύμπνοια που υπάρχει στη Δύση για το ζήτημα καθώς και στο γεγονός ότι αν τα πράγματα πάνε στραβά τότε η Ευρώπη μπορεί να είναι και μια πολύ σκληρή δύναμη αποτροπής.

«Ήμουνα τρεις ημέρες στη διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο, με όλους τους βασικούς διαμορφωτές της Ευρωπαϊκής και της ατλαντικής απάντησης στην Ουκρανική κρίση», ανέφερε.

Διαπίστωσε, όπως είπε, «έναν εξαιρετικά υψηλό βαθμό σύμπνοιας της Δύσης απέναντι στην κατάσταση στην Ουκρανία».

Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία, σημείωσε, «ουσιαστικά έχουν συμβάλει στο να σφυρηλατήσουν μια απόλυτη ένωση του δυτικού κόσμου  απέναντι σε αυτό το φαινόμενο».

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ευρώπη είναι μια δύναμη καλού, τονίζοντας πως «θα δουλέψουμε για την ειρήνη».

Αν τα πράγματα πάνε στραβά, είπε ο κ. Σχοινάς, «η Ευρώπη μπορεί να είναι και μια πολύ σκληρή δύναμη αποτροπής με κυρώσεις που δεν θα έχετε ξαναδεί και χωρίς προηγούμενο, με ενεργειακές εναλλακτικές λύσεις που θα μας επιτρέψουν να είμαστε αυτάρκεις και να μην πάρουμε ρίσκα στην ενέργεια και με πολύ σημαντικές δυνατότητες παρέμβασης έτσι ώστε η κατάσταση να σταθεροποιηθεί».

Ο κ. Σχοινάς δήλωσε πως «δεν του αρέσει να είναι μάντης κακών αλλά πιστεύει ότι οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται, δείχνουν ότι ακόμα το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο».

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης