Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΑννίτα και Δημήτρης στη κούρσα για προεδρία ΔΗΣΥ - Έκαναν πίσω Αβέρωφ...

Αννίτα και Δημήτρης στη κούρσα για προεδρία ΔΗΣΥ – Έκαναν πίσω Αβέρωφ και Χάρης

Η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη προέδρου του ΔΗΣΥ, θα πραγματοποιηθεί την 11η Μαρτίου και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που ήσαν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών

Επιβεβαιώθηκαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Χάρης Γεωργιάδης θα έκαναν πίσω με το θρίλερ να τελειώνει λίγο πριν τις 13:00, ώρα κατά την οποία θα έληγε και το χρονοδιάγραμμα για υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η φήμη κυκλοφόρησε χθες, με την Αννίτα Δημητρίου να έχει το πρωί της Δευτέρας συνάντηση με τον κ. Νεοφύτου, στον οποίο είπε πως υποψηφιότητα θα υπέβαλλε μόνο εάν ο ίδιος δεν διεκδικούσε εκ νέου τη θέση του προέδρου της παράταξης. Επιπρόσθετα ο κ. Γεωργιάδης επίσης έκανε πίσω και δεν θα διεκδικήσει τη προεδρία. Πλέον η Πρόεδρος της Βουλής θα αναμετρηθεί με τον τέως εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος με την μάχη να κρίνεται από κομματικά στελέχη ως αμφίρροπη.

Στους μεγάλους αγώνες ήμουν πάντα παρούσα

«Στους μεγάλους πολίτικους αγώνες δήλωνα πάντα παρούσα. Θα διεκδικήσω την θέση της προεδρίας του κόμματους. Η απόφαση μου είναι μετά τις συζητήσεις που είχα. Η κοινή απαίτηση είναι το κάλεσμα για ενότητα, σταθερότητα και προοπτική. Η ενότητα είναι το κορυφαίο ζητούμενο για τον ΔΗΣΥ, πάντοτε σε πνεύμα συλλογικότητας. Η υποψηφιότητα μου δεν στρέφεται εναντίον καθενός», ανέφερε η κα. Δημητρίου.

Στενά τα χρονοδιαγράμματα

Εξηγώντας τους λόγους της απόσυρσής του, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, στη Λευκωσία, ο Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα στενά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί καθιστούν δύσκολη τη συνέχιση της προσπάθειάς του. «Το κυριότερο όμως, είναι το γεγονός ότι έχουν διαφοροποιηθεί οι λόγοι που με είχαν ωθήσει να διεκδικήσω. Η αλλαγή είναι δεδομένη, η παράταξή μας γυρίζει σελίδα και αυτό με ικανοποιεί», ανέφερε.

Να μεγαλώσουμε τον ΔΗΣΥ

Ο κ. Δημητρίου ήταν αυτός που μετέβη πρώτος για να υποβάλει την υποψηφιότητα του, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Ντίνα Πένγκα. Ο ίδιος κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προσκόμισε το χρηματικό ποσό που απαιτείται, όπως επίσης και τις 100 υπογραφές μελών του κόμματος. Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως, «εχω μόλις καταθέσει την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στόχος είναι να ενώσουμε τα κομμάτια του Δημοκρατικού Συναγερμού. Να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Για να το κάνουμε αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται μια ολική επανεκκίνηση, μια αναγέννηση του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Τα διαδικαστικά

Η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη προέδρου του ΔΗΣΥ, θα πραγματοποιηθεί την 11η Μαρτίου και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που ήσαν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών, συμπεριλαμβανωνέμων όσων διαγράφηκαν επειδή στήριξαν ανοικτά τον εκλελεγμένο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τα μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού, θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις πληρώνοντας 10 ευρώ στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα κατά την προσέλευση για την ψηφοφορία, στα επαρχιακά γραφεία του Κόμματος ή και διαδικτυακά στην ηλεκτρονική πύλη μελών του κόμματος.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης