Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΚλείδωσαν δύο υποψηφιότητες Νεοφύτου - Δημητρίου για την Προεδρία του ΔΗΣΥ

Κλείδωσαν δύο υποψηφιότητες Νεοφύτου – Δημητρίου για την Προεδρία του ΔΗΣΥ

Δύο υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, αυτές του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημήτρη Δημητρίου, έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία. Άλλη μια υποψηφιότητα, του Αναπληρωτή Προέδρου Χάρη Γεωργιάδη βρίσκεται στο τραπέζι, με τον ίδιο ωστόσο μέχρις στιγμής να μην ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Δημητρίου θα είναι σίγουρα υποψήφιοι.

Ο κ. Νεοφύτου έχει ήδη εξαγγείλει την υποψηφιότητα του από την Α΄ Κυριακή των Εκλογών, στη δήλωση του μετά το αποτέλεσμα των Εκλογών και την αποτυχία του να περάσει στον Β΄ Γύρο.

Από την άλλη, ο κ. Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναμένεται μέχρι αύριο, ενδεχομένως και απόψε, να εξαγγείλει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του κόμματος με βίντεο που θα αναρτήσει και θα κοινοποιήσει στα μέσα.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ο κ. Δημητρίου συνέστησε απλώς υπομονή ακόμη λίγο, χωρίς από την άλλη να τις διαψεύδει.

Το ΚΥΠΕ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Γεωργιάδη για να σχολιάσει τις πληροφορίες, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ο Νίκος Νουρής με γραπτή του δήλωση γνωστοποίησε την απόφαση του να μην διεκδικήσει την θέση του Προέδρου της Παράταξης στις εκλογές της 11ης Μαρτίου 2023.

Όπως σημειώνει στην δήλωση του, μετά την εκλογική αποτυχία για την παράταξη, ανέμενε ότι η πρώτη μετεκλογική συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ήταν συνεδρία αυτοκριτικής και προβληματισμού αντί διαδικαστικού χαρακτήρα. Με την χθεσινή του επιστολή έθεσε τον προβλήματισμό ότι της διεξαγωγής εκλογών για ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, θα πρέπει απαρέκκλητα να προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση αλλά και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και τα αιτιατά που οδήγησαν σε αυτή την θέση τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Όπως δηλώνει ο κ. Νουρής, κατά την ψεσινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου ενώπιον της οποίας έθεσε εκ νέου αυτές τις θέσεις, για ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα, δόθηκαν αυστηρά νομικές ερμηνείες. Η συντριπτική πλειοψηφία συμφώνησε και το σώμα κατέληξε στην απόφαση που έχει ήδη ανακοινωθεί και την οποία βεβαίως απόλυτα, όπως σημειώνει, σέβεται.

«Παραμένοντας συνεπής στα όσα επεσήμανα τόσο στην επιστολή μου όσο και στη ψεσινή συνεδρία, ότι δηλαδή είναι πρωτόγνωρο η αποτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα να έπεται της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη Προέδρου, γνωστοποιώ την απόφαση μου να μην διεκδικήσω την θέση του Προέδρου της Παράταξης στις εκλογές της 11ης Μαρτίου 2023», αναφέρει.

Καλεί επίσης την ηγεσία της παράταξης να ιεραρχήσει υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών, την ενότητα της ιστορικής μας παράταξης δημιουργώντας τις προυποθέσεις προκειμένου ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού που ενδεχόμενα έκανε άλλες επιλογές στις προεδρικές εκλογές, να επιστρέψει στο σπίτι του.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης