Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΚρίσιμες οι επόμενες ώρες για την κυρία η Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναμένεται επανεκτίμηση...

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την κυρία η Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναμένεται επανεκτίμηση της κατάστασης της

Η συγκλονιστική είδηση για την κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου, Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και τη χειρουργική επέμβαση μετά από εσπευσμένη αερομεταφορά της στην Αθήνα κατόπιν σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας, μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου, που υπέστη την Κυριακή έφερε μεγάλο συγκλονισμό στην οικογένεια, τους στενούς της συνεργάτες αλλά και ολόκληρη την Κύπρο. Η σιδηρά κυρία νοσηλεύεται σε καταστολή σε ιατρικό κέντρο στην Αθήνα και οι επόμενες ώρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την υγεία της. Οι γιατροί ενημέρωσαν πως παραμένει διασωληνωμένη στην Εντατική, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι θεράποντες ιατροί θα κάνουν προσπάθεια για μείωση της καταστολής στο τέλος της εβδομάδας.

Θυμίζουμε πως το βράδυ της Κυριακής προέβη η ίδια σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου στη συνέχεια διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο, λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου. Ακολούθως, η υπουργός Εργασίας είχε μετέβη εσπευσμένα στην Αθήνα με αερομεταφορά, κατόπιν της διάγνωσης που έγινε στο American Medical Center, λόγω της σοβαρότατης υπαραχνοειδούς αιμορραγίας και παραμένει σε καταστολή. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της η κατάστασή της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μπει αμέσως στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε η πολύωρη επέμβαση για αφαίρεση του αιματώματος και εμβολισμό του ανευρύσματος. Το χειρουργείο διήρκησε γύρω στις πέντε ώρες. Τη συνόδευσαν η οικογένεια της καθώς και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αλλά και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, οι οποίοι διευθέτησαν την αεροδιακομιδή της. Την επισκέφθηκαν επίσης επισκέφθηκε και η Υφυπουργός Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση. Στο πλάι της βρίσκονται και στελέχη της κυπριακής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συγκλονισμένος ανέφερε:

«Έχω τακτικότατες επαφές και ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της υπουργού από την πρώτη στιγμή ύστερα από οδηγίες μου. Σήμερα το πρωί είχα ενημέρωση. Παραμένει σταθερή, αλλά σοβαρή η κατάσταση, κάτι που θεωρείται ενθαρρυντικό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά με έχει συγκλονίσει η περιπέτεια της υγείας της Υπουργού. Υπήρξε, είναι και θα παραμένει – εύχομαι ολόψυχα – ένας από τους στενότερους μου, αποτελεσματικότερους συνεργάτες που είχα από την ανάληψη της εξουσίας. Δημιουργική, αποτελεσματική και απόλυτα αφοσιωμένη στο έργο που ανέλαβε. Σύντομα να είναι και πάλι μαζί μας με την ίδια αποφασιστικότητα που τη χαρακτήριζε ως αποτέλεσμα μιας ισχυρής προσωπικότητας που διαθέτει».

Το Limassol Today εύχεται στην κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου θερμά, γρήγορη ανάρρωση, και επιστροφή στην Κύπρο με υγεία.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης