Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΛαμβάνει κανονικά e-mail η «σύμβουλος» του Χατζηγιάννη που ήταν σε... «δοκιμαστική...

Λαμβάνει κανονικά e-mail η «σύμβουλος» του Χατζηγιάννη που ήταν σε… «δοκιμαστική περίοδο»

Δέον να σημειωθεί ότι στείλαμε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γυναίκας που τελειώνει όπως κάθε εργαζόμενου του υφυπουργείου σε culture.gov.cy και δεν στάλθηκε πίσω.

Άφαντος παραμένει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης από χθες, Τετάρτη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την πρόσληψη γυναίκας -που καταδικάστηκε για καταρτισμό πλαστού εγγράφου ( διάθεση πλαστών εισιτηρίων όπου έλαβε η ίδια τα χρήματα και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου- ως σύμβουλος του. Ωστόσο αρμόδια πηγή μιλώντας στο Limassol today χθες, υπέδειξε πως το άτομο αυτό δεν εργοδοτήθηκε, αλλά ήταν όντως στο υφυπουργείο για κάποιες ημέρες σε «δοκιμαστική βάση».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση η γυναίκα κατηγορήθηκε ότι «μεταξύ των ημερομηνιών 01/07/2010 με 30/07/2010, με σκοπό καταδολίευσης είχε καταρτίσει πλαστό έγγραφο δηλαδή, εισιτήρια εισόδου για την συναυλία του Σάκη Ρουβά χωρίς οποιαδήποτε εξουσιοδότηση τα οποία και είχε διαθέσει στην συναυλία του Σάκη Ρουβά». 

Την ίδια ώρα η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει να περάσει το χρονικό περιθώριο που έδωσε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, για να ελέγξει όλες τις συμβάσεις συμβούλων που προσλήφθηκαν από την 1η Μαρτίου και εντεύθεν σε υπουργεία και υφυπουργεία. Να σημειωθεί ότι και Το ΑΚΕΛ ενέγραψε θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και ζητά να δημοσιοποιηθεί ονομαστικός κατάλογος των συμβούλων.

Τους πρόδωσαν τα emails

Το υφυπουργείο Πολιτισμού επιχείρησε να διαψεύσει χθες, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» που ανέφερε πως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης προχώρησε στο διορισμό, σε θέση συμβούλου, πρόσωπο που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη, ωστόσο ανεπιτυχώς. Η γυναίκα, με απλά λόγια, βρίσκεται στην λίστα των συμβούλων του κ. Χατζηγιάννη, Bρίσκεται στην λίστα επικοινωνίας των Συμβούλων με τα Μέσα Ενημέρωσης, όπως καταδυκνύει και το email που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα του «ΠΟΛΙΤΗ», και προφανώς έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα σε Μέσα Ενημέρωσης. Εντούτοις, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί το υφυπουργείο, ανέφερε χθες σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ότι «με αφορμή σημερινά (σ.σ χθεσινά) δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε σύμβαση μερικής απασχόλησης με συγκεκριμένη Σύμβουλο διαχείρισης Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ του Υφυπουργείου και της ιδίας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση, ούτε και διενεργήθηκε οποιαδήποτε πληρωμή προς το εν λόγω άτομο». Δέον να σημειωθεί ότι στείλαμε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γυναίκας που τελειώνει όπως κάθε εργαζόμενου του υφυπουργείου σε culture.gov.cy και δεν στάλθηκε πίσω. Δηλαδή, εάν δεν υπήρχε ως ηλεκτρονική διεύθυνση το email μας θα επιστρεφόταν πίσω, κάτι που δεν έγινε. Και επιπρόσθετα τίθεται το ερώτημα πως ήταν σε λίστα επικοινωνία που στάλθηκε στα ΜΜΕ, αφού δεν γνώριζαν εάν θα την κρατήσουν. Και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι από πότε τα υφυπουργεία λαμβάνουν απόφαση να προσλάβουν σε δοκιμαστική βάση εργαζόμενους.

«Δοκιμαστική περίοδος» αλλά λαμβάνει κανονικά email!

Καλέσαμε τον υφυπουργό Πολιτισμού στο τηλέφωνο, όπως και συνεργάτες του για να μας πουν την θέση τους, ωστόσο το μόνο που λέχθηκε αρμοδίως, αργά το απόγευμα χθες, είναι ότι « το εν λόγω άτομο εργάστηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε δοκιμαστική βάση σε θέματα Επικοινωνίας του Υφυπουργού και χωρίς πληρωμή, αλλά αποφασίστηκε γύρω στα τέλη Απριλίου ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού δεν θα προχωρούσε σε σύναψη Σύμβασης Εργοδότησης με το άτομο αυτό».

Φυσικά το ερώτημα παραμένει, αφού και αυτό να ισχύει, θα έπρεπε να εξηγήσει το υφυπουργείο με ποια κριτήρια θα γινόταν – ίσως πρόσληψη, αλλά και από πότε σύμβουλοι υφυπουργών ή υπουργών «δοκιμάζονται» πριν από την πρόσληψη τους!

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης