Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Αχιλλέας Δημητριάδης στη Λεμεσό - Η Κύπρος μπορεί να αλλάξει

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης στη Λεμεσό – Η Κύπρος μπορεί να αλλάξει

Στο πλαίσιο της εξαγγελίας που έκανε ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης το Σεπτέμβριο για διαβούλευση με οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες, το Πολιτικό του Γραφείο διοργάνωσε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό, εκδήλωση με σύνθημα «Η Κύπρος μπορεί να αλλάξει».

Ο κ. Δημητριάδης, αφού ανέπτυξε τις θέσεις του στους τρεις άξονες της διαβούλευσης που πραγματοποιεί, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού για τρέχοντα θέματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το Κυπριακό, επεσήμανε ότι η αναξιοπιστία μας είναι τεράστιο πρόβλημα, προσθέτονας ότι «από μόνοι μας δεν μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό», χρειαζόμαστε και τα ΗΕ και τη θωράκιση της ΕΕ, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ δεν δέχεται τη δημιουργία δύο κρατών, όπως ζητά η τουρκική πλευρά.

Εξήγησε παράλληλα ότι η πολιτική ισότητα «είναι έννοια του συντάγματος μιας χώρας», ενώ η κυριαρχική ισότητα, την οποία δεν αποδεχόμαστε, «είναι έννοια του διεθνούς Δικαίου.» Ούτε και η ΕΕ θα δεχθεί την κυριαχική ισότητα, σημείωσε.

«Πιστεύω έχουμε πιθανότητα για λύση, μπορούμε ακόμα να επιλύσουμε το Κυπριακό, οφείλουμε να δοκιμάσουμε να το λύσουμε, δεν ασπάζομαι τη θεωρία του καναπέ», τόνισε.

Σε σχέση με την οικονομία, ο κ. Δημητριάδης τάχθηκε υπέρ ενός επιτελικού κράτους, με ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των φύλων, και των γενεών  ενώ αναφέρθηκε και σε «κυκλική οικονομία» λέγοντας ότι «καλή οικονομία σημαινει και καλή υγεία».

Οι νέοι, οι επόμενες γενιές έχουν δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο, και εμείς έχομε υποχρέωση να τους το δώσουμε, είπε, δεδομένου ότι οι νέοι είναι το μεγαλύτερο στοίχημα και απέχουν από τα κοινά γιατί «απαξιώνουν» τα κακώς έχοντα στον τόπο μας.

Ειδικά για τη Λεμεσό, είπε ότι η πόλη «ηγείται», προσθέτοντας ότι «δείχνει το μέλλον, πώς να γίνουν και πώς να μην γίνουν πράγματα», ενώ τόνισε ότι χρειάζεται μια ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη που θα ωφελέσει όλους και όχι τους λίγους.

Σημειώνοντας ότι συμμετέχει στα κοινά, ο κ. Δημητριάδης είπε πως «θέλω να υπηρετήσω τα κοινά», ενώ υπενθύμισε ότι στην επαγγελματική του πορεία έχει δώσει δείγματα γραφής της προσφοράς του στα κοινά, ιδιαίτερα με υποθέσεις όπως της Τιτίνας Λοϊζίδου και του Αλέκου Μοδινού, και του αγνοούμενου Χριστοφή Βασιλείου Ππασιά.

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναλύοντας τους άξονες διαβούλευσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη πάταξης της διαφθοράς και της εφαρμογής των νόμων, την προώθηση της διαφάνειας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καθώς και την εδραίωση ενός πραγματικού πόθεν έσχες.

Αναφορικά με την Κύπρο του 2035, ο κ. Δημητριάδης τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ, την επιτακτική ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος ολόκληρης της Κύπρου, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στους τομείς της κοινωνικής δικαιοσύνης, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σε σχέση με το Κυπριακό, τόνισε ότι το μέρισμα της ειρήνης είναι το πιο μεγάλο όφελος της λύσης, υποστήριξε τη λύση ομοσπονδίας, με πολιτική όχι κυριαρχική ισότητα, στη βάση των 6 σημειών του Πλαισίου Γκουτέρες, λέγοντας ότι ο τόπος χρειάζεται μια Επιτροπή Αλήθειας και ένα σχέδιο ειρήνης.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης