Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΣτην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου

Στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου

Στην Ουάσιγκτον θα βρίσκεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, για συναντήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, σημαντικούς αξιωματούχους της δημόσιας υγείας και παράγοντες της πολιτικής καταπολέμησης του καρκίνου.

Σε δηλώσεις στο Limassol Today, από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η κυρία Κυριακίδου ανέφερε ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την καταπολέμηση του καρκίνου, τα επόμενα βήματα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 και την ενίσχυση της παγκόσμιας πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Την Τετάρτη, η Επίτροπος Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον Επικεφαλής Ιατρικό Σύμβουλο του Προέδρου Biden κ. Anthony Fauci, τον Συντονιστή του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του COVID-19 κ. Ashish K. Jha και την ηγεσία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.

Θα συναντηθεί επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer κ. Albert Bourla. Την Πέμπτη, η Επίτροπος θα έχει συνάντηση με τον κ. Xavier Becerra, Υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ενόψει της επίσκεψης, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου δήλωσε: “Οι ΗΠΑ αποτελούν βασικό στρατηγικό εταίρο για την ΕΕ στον τομέα της υγείας, από την αντιμετώπιση του COVID-19 μέχρι τις κοινές μας προσπάθειες για την καταπολέμηση του καρκίνου και την ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής υγείας.

Τα τελευταία τρία χρόνια έδειξαν το βάθος και το εύρος της συνεργασίας μας στον τομέα της υγείας και μας υπενθύμισαν πόσα πολλά μπορούμε να επιτύχουμε για τους πολίτες μας όταν συνεργαζόμαστε.

Η αντιμετώπιση του καρκίνου και η ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας της υγείας αποτελούν πρωταρχικά παραδείγματα, στα οποία θα επικεντρώσουμε τις συζητήσεις μας με την ηγεσία των ΗΠΑ”.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης