Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗJOURNALΠΑΡΑΞΕΝΑΠώς η Ιαπωνία… "διπλασίασε" τα νησιά της με μία μέτρηση

Πώς η Ιαπωνία… “διπλασίασε” τα νησιά της με μία μέτρηση

Στην Ιαπωνία ο σχηματισμός νέων νησιών και η εξαφάνιση κάποιων είναι συχνό φαινόμενο, ωστόσο οι επίσημες μετρήσεις που δείχνουν ότι αποτελείται από περίπου 6.000 νησιά, δεν φαίνεται να ισχύουν.

Ο αριθμός των νησιών της Ιαπωνίας φαίνεται να αυξήθηκε δραματικά μετά από μια νέα καταμέτρηση που έγινε στην χώρα, σύμφωνα με μια έρευνα της Αρχής Γεωχωρικών Πληροφοριών.

Φυσικά, δεν μπορεί να είναι εύκολο να γίνει καταμέτρηση των νησιών που είναι διάσπαρτα σε μια έκταση άνω των 370.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε μια χώρα που έχει μεγάλη ηφαιστειακή δραστηριότητα και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην Ιαπωνία ο σχηματισμός νέων νησιών και η εξαφάνιση κάποιων, είναι συχνό φαινόμενο, ωστόσο, οι επίσημες μετρήσεις που δείχνουν ότι αποτελείται από περίπου 6.000 νησιά, δεν φαίνεται να ισχύουν.

Σύμφωνα με τον Guardian, με την βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας ψηφιακής χαρτογράφησης, οι γεωγράφοι θα ανακοινώσουν σύντομα ότι ο αριθμός των νησιών της Ιαπωνίας είναι στην πραγματικότητα διπλάσιος από τον προηγουμένως αναγνωρισμένο αριθμό.

Στην πρώτη έρευνα αυτού του είδους μετά από 35 χρόνια, η Αρχή Γεωχωρικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας συγκέντρωσε συνολικά 14.125 νησιά, δηλαδή 7.273 περισσότερα από αυτά που ήταν γνωστά προηγουμένως.

Η Αρχή, πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα νέα ευρήματά εντός των επόμενων εβδομάδων, όμως οι νέες πληροφορίες είναι απίθανο να αλλάξουν το μέγεθος του εδάφους ή των χωρικών υδάτων της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η αρχή ξεκίνησε τη νέα μελέτη, καθώς οι ερευνητές πίστευαν ότι τα προηγούμενα δεδομένα ήταν ξεπερασμένα, αφού η τελευταία καταμέτρηση που είχε πραγματοποιηθεί ήταν το 1987 από την ακτοφυλακή, με την χρήση χάρτινων χαρτών και όχι ψηφιακών.

Πηγήnews247.gr

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης