Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΔιαφθορά στην Αστυνομία είχε καταγγείλλει η Αριστοτέλους

Διαφθορά στην Αστυνομία είχε καταγγείλλει η Αριστοτέλους

Τον Ιούνιο η κυπριακή κοινωνία βίωσε άλλο ένα πλήγμα. Η Άννα Αριστοτέλους, η Διευθύντρια των φυλακών, που τα τελευταία χρόνια τόλμησε να προωθήσει αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα και με την επιμονή της και τη σκληρή της δουλειά κατάφερε να καταστήσει τις κυπριακές φυλακές παράδειγμα προς μίμηση, βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τις προσπάθειες κάποιων συναδέλφων της, να πλήξουν την προσωπικότητα της, για άγνωστους ακόμα λόγους .

Για ακόμα μια φορά, βλέπουμε μια γυναίκα που κατάφερε με τη σκληρή της δουλειά να φθάσει στο ανώτερο και δύσκολο αυτό αξίωμα, να πλήττεται από το πατριαρχικό σύστημα. Η υπόθεση διερευνάται και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα του ανεξάρτητου ερευνητή.

Το ίδρυμα ΦΗΜΟΝΟΗ, που τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την πάταξη της διαφθοράς και την κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία το νέο σκάνδαλο που εμπλέκει αξιωματούχους της αστυνομίας.

Με επιστολή της προς την Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι «για ακόμη μια φορά βλέπει με μεγάλη λύπη και απογοήτευση να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους σκάνδαλα αξιωματούχοι που έχουν καθήκον να συμβάλουν στην πάταξη της διαφθοράς και να δίδουν το καλό παράδειγμα.

Μέσα από τις καταγγελίες τις κ Αριστοτέλους εντοπίζουμε μεταξύ άλλων, εκτός από το αδίκημα της διαφθοράς και το θέμα της βίας κατά των γυναικών, δυο θέματα, που το Υπουργείο σας είναι υπεύθυνο για την πάταξη τους.

Με την επιστολή μας αυτή αναμένουμε το Υπουργείο να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποδοθεί σωστά η δικαιοσύνη και να δοθεί το μήνυμα ότι η κοινωνία δεν ανέχεται πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές από κανένα και ιδιαίτερα από άτομα που έχουν την ευθύνη για την καταστολή τους.

Εμείς, η κοινωνία των πολιτών, που για χρόνια αφιερώνουμε εθελοντικά το χρόνο μας για να συμβάλουμε στη βελτίωση της κοινωνίας και να σταματήσουμε τη διαφθορά αλλά και κάθε μορφή ανισότητας, βίας και εξευτελισμού, κυρίως των γυναικών, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης για να είμαστε βέβαιες ότι δεν θα αποσιωπηθεί και αυτό το σκάνδαλο και ότι θα αποδοθεί παραδειγματικά, η δικαιοσύνη. Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για τα θέματα αυτά είμαστε σίγουρες ότι θα πράξετε το καλύτερο. Περιμένουμε.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης