Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΈχουν εντολές οι φρουροί στα Γραφεία Ευημερίας να διώχνουν με κάθε τρόπο;

Έχουν εντολές οι φρουροί στα Γραφεία Ευημερίας να διώχνουν με κάθε τρόπο;

Γράφει η Κορίνα Δημητρίου

Σύμφωνοι, ο φρουρος στο Γραφείο Ευημερίας Λεμεσού ήταν αγενής. Αλλά τι οδηγίες έχουν οι φρουροί; Να εξυπηρετούν ή να διώχνουν;

Αν το ζητούμενο είναι η εξυπηρέτηση, γιατί τη ρεσεπσιόν δεν τη στελεχώνουν κοινωνικοί λειτουργοί που να εντοπίζουν τα στοιχεία των επισκεπτών στον υπολογιστή και να απαντούν τα ερωτήματα τους ,ή, να τους κλείνουν ραντεβού με άλλον αρμόδιο;

Γιατί τοποθετήθηκαν φρουροί ασφαλείας και μάλιστα γορίλλες έξω από το Ευημερίας;

Βολικό να τα ρίχνουμε όλα στο φρουρό, αλλά αυτή είναι η περιγραφή των καθηκόντων τους.

Όλοι γνωρίζουμε περιστατικά όπου οι φρουροί έξω από τα γραφεία ευημερίας απείλησαν, έσπρωξαν, φώναξαν και μάλιστα υπήρξαν και περιπτώσεις χειροδικίας.

Η κ. Ανθούση είμαι βέβαιη γνωρίζει την περίπτωση όπου γυναίκα μετακομίστηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι μετά από επίθεση φρουρού.

Πολύ βολικό να τα ρίξουμε στο φρουρό που πήρε οδηγίες να τους διώχνει με όποιο τρόπο μπορεί.

Αν το σύστημα ήταν λειτουργικό και ανθρωποκεντρικό, δεν θα υπήρχε η ανάγκη για φρουρούς. Αν ήταν δε και ψηφιοποιημένη η διαδικασία, στα γραφεία ευημερίας, θα πήγαιναν μόνο οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Καιι το κόστος προς το κράτος θα ήταν πολύ μικρότερο από το να πληρώνουμε τις εταιρείες που παρέχουν τους γορίλες για face control.

Όλα αυτά τα γνωρίζει η κ. Ανθουση. Αλλά υπάρχει πολιτική να δυσχεράνουν τους ξένους λήπτες δημοσίου βοηθήματος όσο περισσότερο γίνεται μήπως και δεηθούν να σηκωστουν να φύγουν.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης